Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Käytännön opas visuaalisen viestinnän tekijöille

30.8.2021 07:58Uutiset » Toimiala

Grafia on julkaisut käytännön oppaan visuaalisen viestinnän tekijöille. Kirjassa käydään läpi niitä kysymyksiä, joita erityisesti alan freelancerit ja yrittäjät kohtaavat työssään.

”Työnä kuva – Visuaalisen viestinnän tekijän opas” on ajantasainen käytännön teos visuaalisen viestinnän tekijöille eli graafisille suunnittelijoille, kuvittajille ja sarjakuvantekijöille.

Kirjassa käydään läpi niitä kysymyksiä, joita erityisesti alan freelancerit ja yrittäjät kohtaavat: tekijänoikeudet, yritysmuodon valinta, työn hinnoittelu, miten työstä sovitaan, verotus, eläke- ja sosiaaliturvan perusteet sekä apurahojen tarjonta ja hakeminen.

Kirjan kirjoittaja, YTM Heikki Jokinen on työskennellyt vapaana toimittajana vuodesta 1986. Oman työn lisäksi hän on hankkinut kokemusta alan käytännöistä muun muassa Suomen freelance-journalistien ja Suomen arvostelijain liiton puheenjohtajana. Nyt hän on tekijänoikeusjärjestö Kopioston hallituksen puheenjohtaja.

Taiteilija Juliana Hyrri kuvitti kirjan. Ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Sanna-Reeta Meilahti. Kirjan julkaisi neljä visuaalisen viestinnän alan tekijäjärjestöä – Grafia, Kuvittajat, Freelance-graafikot ja Sarjakuvantekijät.

Array
Share: