Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suunnittelusta toteutukseen

8.12.2023 10:49Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Nize Equipment ApS:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Joni Sipilä tuntee SwissQprintin tulostimet kuin omat taskunsa. Nykyisin hän vastaa Signalla leikkuutuotannosta.

Signa on poikkeuksellinen yritys. Se pystyy suunnittelemaan ja valmistamaan kaikki messu-, opaste- ja tilamuutostarpeet asiakkailleen omin voimin, metalli- ja puuntyöstöä myöden.

Signa Oy (ent. Standi People Oy ja Opastemestarit Oy) on kohtaamistilojen tekijä. Yritys toteuttaa asiakkailleen niin tilamuutokset, opasteet kuin messuosastotkin suunnittelusta toteutukseen. Signalla työt ovat aina projekteja, joita kertyy vuodessa noin 200 sekä koti- että ulkomailla. Vuonna 1987 perustetussa yhtiössä työskentelee nykyisin noin 30 alan ammattilaista.

Alkutaival yritysfuusioiden ja Signa-nimen käyttöönoton jälkeen ei ollut helppo. Standi People ja Opastemestarit Oy löivät hynttyyt yhteen nimittäin keskellä koronapandemiaa elokuussa 2020. Kahden yrityskulttuurin yhteenhitsautuminen oli luonnollisesti vaikeaa, sillä koronarajoitusten vuoksi uusia kollegoja ei päässyt juurikaan kohtaamaan.

– Tutustumispikkujoulut vuonna 2021 olivatkin tärkeä juhla, sillä näimme monia työkavereitamme siellä ensimmäistä kertaa livenä. Kohtaamiset ja keskustelut ovat tärkeässä roolissa yrityskulttuurin luomisessa, kertoo Signan toimitusjohtaja ja omistaja Jorma Numminen.

Jorma Numminen on Signan toimitusjohtaja ja omistaja. Hän on ollut yrityksessä mukana vuodesta 1992 alkaen. Silloin yritys kulki nimellä Mainostoimisto Ständi Oy.

Signalla on Vantaan Petikossa jopa 5000 neliömetrin tuotanto- ja toimistotilat. Jos Signan toimistotilassa oleva showroom on näyttävä, niin tuotantotilat ovat jopa hämmästyttävät. Rakennuksesta löytyy kuvanvalmistusosasto tasotulostimineen, tasoleikkuuyksikkö, metalliverstas hitsaushuoneineen, maalaamo, puuverstas ja 1400 m2 varasto, josta löytyy mm. arsenaali messukalusteita ja mittava AV-kalustevarasto.

Tämä kokonaisuus mahdollistaa hyvinkin räätälöityjen tuotteiden valmistamisen.

Esiin nousee kysymys, millaisia asiakkaita Signa palvelee?
– Asiakkaisiimme kuuluu kattavasti yrityksiä kaikilta toimialoilta sekä julkiselta sektorilta. Liiketoiminta-alueen mukaan palvelemme rakennusliikkeitä, arkkitehtejä, suunnittelijoita tai sitten toteutamme projektit yhteistyössä loppuasiakkaan kanssa. Kansainvälisesti toteutamme kotimaisille vientiyrityksille mm. messuosastoja, rakennusliikkeille laajoja opasteprojekteja, toimitiloihin näyttäviä tilaratkaisuja sekä kasvavassa määrin tilailmeitä ravintoloille, myymälöille ja erikoisliikkeille, kertoo Numminen.

Entä mihin tarvitaan metalli- ja puuverstasta?
– Teemme erikoistuotteita alusta loppuun, jolloin tuotteiden osat ja rakenteet täytyy räätälöidä projektikohtaisesti. Se onnistuu inhouse-tuotannossa, joka pitää sisällään puu- ja metalliverstaat, maalaamon, suurkuvatulostimet ja jälkikäsittelyosaston. Tämä kokonaisuus mahdollistaa hyvinkin räätälöityjen tuotteiden valmistamisen. Esimerkkinä voisi mainita näyttävät akustiikkatuotteet, kustomoidut AV-tekniikkaratkaisut ja messuosastot.

Signa tekee muun muassa näyttäviä kylttejä ja opasteita pistekirjoituksineen.

13 vuotta ja edelleen toimii

Signan tulostustuotanto nojaa vahvasti sveitsiläiseen laatuun eli kahteen SwissQprintin tasotulostimeen (Oryx ja Nyala). Mistä syystä olette valinneet juuri SwissQprintin teknologiakumppaniksenne?
– Laitteet ovat aivan omaa luokkaansa. Ensinnäkin tulostuslaatu on erinomaista. Koneiden valkoinen on peittävää ja käyttöliittymä mahdollistaa monimutkaisetkin kerroksittain tulostettavat ratkaisut. Koneet ovat myös luotettavia, sillä vanhempi SwissQ-tulostimemme on jo 13 vuotta vanha ja pelittää edelleen mainiosti.

Onko SwissQ-laitteissa teknisesti jotain erilaista?
– Sisäänrakennettu huipputarkka kamera tulostuspäiden kohdistamista varten yhdistettynä tehtaalla esikalibroituihin tulostuspäihin takaa, että oikean kokoinen mustepisara päätyy oikeaan paikkaan. Tämä takaa vakaan tulostuslaadun ja värinhallinta on helppoa eikä siihen ole tarvinnut puuttua, kun tulostuspäitä on vaihdettu. Koneet voidaan konfiguroida jälkikäteenkin, esimerkiksi kohdelakkaukseen tai vaikka primerin käyttöön. Sisäänrakennettu järjestelmä pitää huolen myös siitä, että mustekiertoon ei päädy vanhentunutta mustetta, mikä saattaisi rikkoa tulostuspäät.

Teillä on myös talossa Direct Color Systemsin erikoistulostin. Millaisia tuotteita sillä tehdään?
– Teemme paljon opasteita julkisiin tiloihin ja meille on erittäin tärkeää, että pystymme tuottamaan braillea (pistekirjoitusta) tarvittaessa itse. DCS:n musteet ja käyttöliittymä yhdessä tarjoaa kestävät, järjestöjen hyväksymät pistekirjoitukset. Se mahdollistaa kohotulosteiden käyttämisen myös visuaalisina elementteinä.

Yllä mainitut laitteet teille myi tanskalainen jälleenmyyjä Nize Equipment. Millaista yhteistyö on heidän kanssaan ollut?
– Nizen kanssa yhteistyö on sujunut kitkattomasti. Niin mustetilaukset, tukipyynnöt kuin huoltokäynnitkin ovat järjestyneet ongelmitta. Henkilökunta on osaavaa ja ystävällistä. Huoltotiimi on aina valmiina auttamaan etäyhteydellä ja tarvittaessa paikalle saapuu pätevät huoltomiehet

Myös kuluttajakauppaa

Signalla on myös kuluttajille suunnattu verkkokauppa art4u.fi, jossa on tarjolla sisustustuotteita. Ovatko kuluttajat löytäneet tiensä sinne?
– Kyllä, teemme yhteistyötä nimekkäiden taiteilijoiden kanssa, joiden töitä tulostamme eri materiaaleille asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kuluttajat ovat löytäneet meidät hyvin. Myös suunnittelijat ja sisustusliikkeet käyttävät kiitettävästi tuotteitamme.

Signan repertuaariin kuuluu Art4u-verkkokauppabrändillä myytävät sisustustuotteet kuluttajille ja yrityksille.

Entä millaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmanne?
– Tavoitteenamme on kehittää toimintaa kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Laajempien projektikokonaisuuksien hallinta on meille luontevaa. Inhouse-palvelukonseptimme kattaa kaiken ajatuksesta asennukseen. Suurkuvatulostamisen osalta haluamme olla mukana vastuullisuuden ja kustannustehokkuuden jatkuvassa kehityksessä, Numminen kertoo ja jatkaa vielä:

– Koronan vuoksi vuosien 2020–2022 toiminta oli luonnollisesti haasteellista ja uuden Signa-brändimme toiminta ei päässyt kunnolla vauhtiin. Nyt tilanne on hyvä ja tulevaisuuden suhteen rakennuspalikat ovat kohdallaan. Kuluva vuosi onkin ollut jo nousujohteinen. Toisaalta pitää ilmeisesti hyväksyä, että tulemme toimimaan jatkossakin muutosherkässä ympäristössä, jolloin omankin toiminnan tulee olla joustavaa sekä monialaista.


Lisätietoja SwissQprint-tulostimista antaa maahantuoja Nize Equipment ApS:
Lars Bomgren
+46 70 873 3444
lasse@nizeequipment.com

Array
Share: