Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Yhteistyöllä uusia pakkauspainokoneita

10.4.2024 08:47Uutiset » Laitteet
Uudet pakkauspainokoneet kuten CorruJet 170 tuovat lisää vaihtoehtoja pakkausten valmistamiseen. Kuva: Koenig & Bauer Durst.

Painokoneiden valmistajat Koenig & Bauer ja Durst ovat perustaneet yhteisyrityksen, joka on lanseerannut useita hybridi- ja digipainokoneita pakkauspainamiseen. Drupa-messuilla on esillä mm. B1-koon arkkikone VariJet 106, joka on kehitetty taivekartongin painamiseen.

Yhteisyritys Koenig & Bauer Durstin tuotevalikoimaan kuuluu myös hybridi digi/fleksopainokone CorruJet 170. Se on tarkoitettu suuren volyymin aaltopahvipainamiseen. Samaan tuotekategoriaan kuuluu myös inkjet-painokone Delta SPC 130.

Kaikki nämä painokoneet käytävät vesipohjaisia, elintarviketurvallisia värejä.

VariJet 106 -koneeseen voidaan liittää myös offset- ja fleksopainoyksiköitä. Tämä painokone on ollut beta-testiasiakkailla viime vuonna ja tulossa nyt sarjatuotantoon. Perusversiossa käytetään 7 väriä ja lisää vaihtoehtoja saadaan flekso-yksiköillä.

Koenig & Bauer esittelee omalla osastollaan myös nopeaa stanssia CutPro X ja CutPro Q tasoleikkuria. Drupan suurimmat osastot ovat Koenig & Bauerilla ja HP:llä.

Durst lanseeraa Drupassa omalla osastollaan mm. P5 Super Multi Pass (SMP) painokoneen.  Tämä laite on 3,5 metriä leveä hybridi LED UV -kone, joka painaa jopa 2 000 neliömetriä tunnissa ja 5 miljoonaa neliötä vuodessa.

Koenig & Bauer Durstin B1-koon VariJet 106 painokone on yksi Drupan odotetuista nähtävyyksistä. Kuva: Koenig & Bauer Durst.
Array
Share: