Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Metsä Group suunnittelee uutta pakkaustehdasta

10.4.2024 11:38Uutiset » Pakkaukset
Muoto-pakkauksissa voidaan käyttää kartonkivyötettä tuotetietojen esittämiseen. Kuva: Metsä Group.

Metsä Group aloittaa esisuunnitteluprojektin, jonka tulosten perusteella yhtiö voi arvioida investointia Raumalle ensimmäiseen kaupalliseen Muoto-tehtaaseen. Uusiutuvasta raaka-aineesta tehdyt ja kierrätettävät Muoto-pakkaukset soveltuvat monenlaisiin pakkauksiin.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on päättänyt aloittaa esisuunnitteluprojektin tästä tehtaasta. Puupohjaiset Muoto-tuotteet ovat vaihtoehto muovista valmistetuille pakkauksille. Esisuunnittelun arvioidaan valmistuvan vuoden 2025 alussa. Projekti toteutetaan rinnakkain lupaavia tuloksia saavuttaneen koetehdasvaiheen kanssa.

Metsä Group on jo päättänyt, että mahdollinen tehdas rakennettaisiin yhtiön Raumalla sijaitsevalle tehdasalueelle.

Pakkaukset puristetaan massasta

Muoto-tuotteiden valmistuksessa käytetty teknologia muuntaa märän kuitumassan kolmiulotteisiksi pakkauksiksi ilman välivaiheita. Muoto-tuotteet voidaan helposti muovata erilaisiin muotoihin. Ne ovat kevyitä, kestäviä ja kierrätettäviä ja sellaisenaan valmiita loppuasiakkaille toimitettaviksi.

Ensimmäiset massatuotantoon valmiit käyttökohteet ovat todennäköisesti kevyitä noutoruoka- ja lounaspakkauksia, marjarasioita, pakkausalustoja ja yhdistelmäpakkauksia. Lopulliset päätökset Muoto-tuotevalikoimasta tehdään, kun EU:n pakkaus- ja pakkausjäteasetus on valmistunut.

Array
Share: