Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Konica Minolta ja Fujifilm yhdistämässä tulostimiaan

16.4.2024 14:05Uutiset » Toimiala
Yhtiöillä on paljon suoraan kilpailevia tuotteita, kuten monitoimilaitteet. Kuvassa Konica Minoltan uuden bizhub-laitteen ohjauspaneeli. Kuva: Konica Minolta.

Japanilaiset Konica Minolta ja Fujifilm Business Innovation -yhtiöt ovat kertoneet tehneensä sopimuksen, joka tähtää yhtiöiden tuotantotulostimien, monitoimitulostimien ja toimistotulostimien liiketoiminnan yhdistämiseen.

Tiedotteen mukaan näiden tuotteiden markkinanäkymät ovat kehittyneet nopeasti siten, että proaktiivisia toimenpiteitä tarvitaan. Yhtiöt suunnittelevat yhteisyrityksen perustamista liiketoimintansa perustansa vahvistamiseksi ja kehittääkseen kestävän tarjontajärjestelmän tuotteilleen. Yhtiöt jatkavat myös muiden tähän liittyvien yhteistyöhankkeiden selvittämistä.

Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus perustaa yhteistyöyritys koordinoimaan tuotannon raaka-aineiden ja osien hankintaa. Tämä tapahtuisi vuoden 2024 toisella neljänneksellä. Yhteisyrityksestä omistaisi enemmistön Fujifilm Business Innovation -yhtiö.

Yhteistyö käsittäisi myös toonerien kehittämisen ja tuotannon.

Konica Minolta tekee rakennemuutoksia

Fujifilm-konserni on näistä yhtiöistä selvästi suurempi ja kannattavampi. Konica Minolta on pienempi ja tuotti tappiota maaliskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella. Konica Minolta kertoi äskettäin, että se suunnittelee vähentävänsä henkilökuntaansa globaalisti 2 400 työpaikalla taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Fujifilm Business Innovation on entinen Fuji Xerox -yhtiö, joka muutti nimeään vuonna 2021, kun yhteistyö Xeroxin kanssa päättyi. Yksikköön kuuluu toimistoratkaisujen myynti. Fujifilmin digitaalisen painamisen ja inkjetin liiketoiminnat kuuluvat Fujifilmin toiseen yksikköön, mutta ne tullaan yhdistämään tähän yksikköön.

Konica Minoltassa toimistoratkaisut ja tuotantotulostus ovat uudessa Business Technologies-yksikössä ja inket-komponenttien liiketoiminta toisessa yksikössä.

Paljon kilpailevia tuotteita

Molemmat yhtiöt ovat suuria tooneritekniikalla toimivien tulostimien ja digipainokoneiden toimittajia. Molemmilla on myös inkjet-painokoneita ja molemmat yhtiöt osallistuvat Drupa-messuihin suurilla osastoilla.

Yhtiöillä on paljon suoraan kilpailevia tuotteita. Esimerkiksi monitoimilaitteissa Fujifilm toi juuri Euroopan markkinoille Apeos-brändillä toimivat uudet monitoimilaitteet. Myös Konica Minolta on juuri lanseerannut Euroopassa uudet bizhub monitoimilaitteet.

Fujifilmin kasvu jatkui 2023

Fujifilm-konserni on juuri julkaissut maaliskuussa päättyneen tilikauden tuloksensa. Konsernin liikevaihto kasvoi 3,5 % ja oli 2960 miljardia jeniä (18 miljardia euroa). Myös voitto kasvoi hieman 277 miljardiin jeniin. Konsernin mukaan se saavutti Vision 2023 t-ohjelmatavoitteensa vuotta aikaisemmin kuin odotettiin.

Reino Lantto

Array
Share: