Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suurkuvaa ylivertaisella värien toistolla

6.3.2024 22:41Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Canon Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Canon toi markkinoille uudet imagePROGRAF GP -sarjan suurkuvatulostimet, joiden poikkeuksellinen PANTONE-peitto luo värien toistolle uuden standardin. Tuotemarkkinointipäällikkö Jonne Silvennoisen mukaan tulevaisuudessa ei tarvitse enää miettiä vastaako suunniteltu tuloste väreiltään haluttua lopputulosta.

Graafisen tuotannon pitäisi pystyä toistamaan tarkasti suunniteltua, mutta CMYK-värimalleilla se ei aina onnistu. Canonin imagePROGRAF GP -sarjan suurkuvatulostimien toistama väripaletti puolestaan osuu tarkasti PANTONE-väreihin, mikä on valtava etu graafiselle suunnittelulle, brändinhallinnalle ja teolliselle valmistukselle.

Graafisen suunnittelun maailmassa värien oikea toistettavuus on kaikki kaikessa. Väreillä herätetään tunteita, rakennetaan yritysidentiteettejä ja luodaan menestystuotteita. Canonin Jonne Silvennoisen mukaan graafisella teollisuudella on nyt mahdollisuus nostaa värit ja niiden tarkka toistettavuus yhdeksi isoksi kilpailueduksi.

– Kun puhutaan väreistä, on syytä vertailla PANTONE- ja CMYK-värimalleja. Pantonen standardoituun järjestelmään sisältyvät tuhannet värisekoitukset ja meidän imagePROGRAF GP -sarjan suurkuvatulostimet mahdollistavat erittäin tarkan värien toistettavuuden. Sen sijaan mustapisteen prosenttiosuuksiin perustuva CMYK-värimalli voi vaihdella yllättävänkin paljon käyttäjä- ja laitekohtaisesti. Lisäksi esimerkiksi metalli- ja helmiäispapereiden käytön yhteydessä PANTONE-värit kykenevät säilyttämään kirkkautensa huomattavasti paremmin kuin CMYK-sekoitetut värit, joiden värikartasto häviää PANTONE-väreille jo alkumetreillä.

Lucia Pro II -pigmenttimustesarjan kanssa uusilla laitteilla voi tulostaa A0-kokoisia julisteita pinnoittamattomalle paperille jopa 48 sekunnissa.

Värit ovat vain jäävuoren huippu

imagePROGRAF GP -sarjan laitteet hyödyntävät uutta Lucia Pro II -pigmenttimustesarjaa ja tarjoavat laajennetun väripaletin eloisille tulosteille sekä suuremmalle kuvan kestävyydelle. Lisävärit sisältävät myös oranssin ja harmaan, minkä ansiosta jopa ihon sävyjä pystytään tulostamaan tasaisesti.

– Täydellisyyttä hipova värien toisto on huipputärkeä ominaisuus, mutta kyllä uusi ratkaisumme tarjoaa paljon muutakin hienoa. Esimerkiksi kaksoisrullatoiminto mahdollistaa automaattisen vaihdon mattapaperilta kiiltävälle paperille keskeyttämättä työnkulkua. Uudet musteet tarjoavat merkittävästi parannetun hankauksenkestävyyden valokuvapapereilla. Valonkestävä pigmentti lisää värien pysyvyyttä, joten taidetuloste voi säilyä vaikka 200 vuotta. Lisäksi imagePROGRAF GP -sarja huomioi ympäristön ja käyttää lähes 90 % vähemmän polystyreenivaahtoa kuin edeltäjänsä.

Canonin 7-väriset imagePROGRAF GP-6600S, imagePROGRAF GP-4600S ja imagePROGRAF GP-2600S tarjoavat graafiselle teollisuudelle ja painopalvelujen tarjoajille mahdollisuuden toistaa sävyjä entistä tarkemmin.

PANTONE-hyödyt suoraan käytännön työhön

imagePROGRAF GP -sarjan ominaisuudet palvelevat laajasti eri aloja. Graafisessa suunnittelussa PANTONE-väreillä voidaan varmistaa brändin yhdenmukaisuus erilaisissa materiaaleissa ja logot sekä pakkausmateriaalit saadaan tulostettua juuri halutuissa sävyissä. Muoti- ja sisustussuunnittelijat taas pystyvät varmistamaan, että esimerkiksi valitut kankaat, langat ja painatus noudattavat samoja värimalleja koko tuotantoprosessin läpi. Lisäksi mainostuotteiden ja markkinointimateriaalien tulostaminen on oma taiteen lajinsa, jossa houkuttelevien värien tulee olla aina kohdallaan.

– Itse näen, että PANTONE säilyy arvokkaana työkaluna graafisen puolen suunnittelijoille ja brändien kanssa työskenteleville luoville ihmisille ympäri maailmaa. Sen standardoitu lähestymistapa värimäärittelyyn ja värien toistoon tarjoaa vertaansa vailla olevaa tarkkuutta ja yhdenmukaisuutta. Siksi on hienoa, että nyt tarjolla on myös suurkuvatulostimia, jotka pystyvät ulosmittaamaan väriavaruudesta juuri halutut nyanssit, toteaan Silvennonen.



Ota yhteyttä tai lue lisää
Canonin graafisen tulostamisen ratkaisuista.

Jonne Silvennoinen
jonne.silvennoinen@canon.fi
puh. 044 7655 203

Array
Share: