Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Printworks sai Avainlipun painotöilleen

11.4.2024 07:59Uutiset » Toimiala
Avainlippu tunnetaan: 92 % suomalaisista tuntee Avainlipun ja 69 % sanoo sen vaikuttavan heidän ostopäätökseensä vähintään melko paljon. Kuva: Suomalainen työ.

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Turussa toimivalle painotalo Printworksille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on, että palvelu on tuotettu Suomessa. Lisäksi palvelua tuottavalla yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa, ja että tuotteella tai palvelulla on korkea kotimaisuusaste.

– Nykyisessä nettikauppamaailmassa halpaa tuontitavaraa tulee joka tuutista. Avainlippu-merkillä voimme kertoa helposti asiakkaillemme ja sidosryhmillemme, että tuotteet ja kaikki niihin liittyvä palvelu tehdään Suomessa. Meiltä tilaamalla tekee samalla palveluksen suomalaiselle työllisyydelle ja itselleen, kertoo Printworksin yhteyspäällikkö Mira Laitinen.

Yritys ohjaa ja opastaa asiakkaita myös materiaalivalinnoissa ja painomateriaalien alkuperästä. Valikoimissa on erikseen Suomessa valmistettuja paperi- ja kartonkilaatuja, joita käyttämällä lopputuotteen kotimaisuusasteessa päästään lähelle sataa prosenttia. Samalla logistiikan päästöt pienenevät, mikä vähentää myös ympäristön kuormitusta.

Avainlippu-merkki on vain yksi Printworksille myönnetyistä vastuullisuustunnustuksista. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä ohjaa ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavaan toimintaan, minkä lisäksi Printworksin valmistamat painotuotteet ovat 100 % hiilineutraaleja.

Printworks on täyden palvelun painotalo Turun Itäharjulla. Printworks on Kari Media Group Oy:n omistama brändi.

Myös painotalo Boforille on juuri myönnetty Avainlippu. Nyt yli 40 pain0alan yritystä on saanut tämän merkin.

Array
Share: