Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Täsmähankinta

8.3.2024 09:51Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on RISO UK Ltd:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Jaakko Laine on vuonna 1954 perustetun Laine Printin yrittäjä jo kolmannessa polvessa. Kaikki lähti liikkeelle isoisän kotona pyörineestä kirjapainosta. Nyt yrityksellä on 11 työntekijää ja toimipisteet Raumalla ja Helsingissä.

Suoramarkkinoinnin rautaisena painotalona tunnettu Laine Print investoi hiljattain upouuteen Riso Valezus T1200 -mustesuihkupainokoneeseen. Se oli yritykselle kannattava hyppäys uuteen teknologiaan.

Raumalainen Laine Print tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia painotuotteita, mutta parhaiten yritys tunnetaan suoramarkkinoinnin ammattilaisina. Laineen palveluita ostavat niin julkinen sektori, yritykset kuin yhdistykset.

– Pienenä painotalona pidämme hyvin tärkeänä tarjota asiakkaillemme henkilökohtaista palvelua. Meidät valitaan yleensä hyvän palvelun ja kilpailukykyisen hinnan vuoksi, kertoo yrityksen nykyinen yrittäjä Jaakko Laine.

Jaakko Laine on yrittäjä jo kolmannessa sukupolvessa.

– Yrityksen on perustanut isoisäni Leo Laine vuonna 1954. Aluksi perinteistä kirjapainopalvelua tuotettiin paikallisille yrityksille ja yksityishenkilölle isoisän perheen kotona. 1960-luvulla rakennettiin tuotantotilat ja palkattiin ensimmäiset perheen ulkopuoliset henkilöt, Laine kertoo.

Vuonna 1988 Jaakon isä Iiro Laine osti yrityksen isältään ja jatkoi toimintaa aina vuoteen 2021 asti.

– Silloin minä otin vetovastuun yrityksestä. Nykyään yrityksessämme työskentelee 11 henkilöä ja meillä on myyntitoimisto Helsingissä ja Raumalla. Tuotanto on kokonaisuudessaan Raumalla.

Viisi pääasiaa, miksi Laine Print päätyi Riso Valezus T1200 -koneen hankintaan:

  1. Edulliset tulostuskustannukset
  2. Nopeus (165 ppm)
  3. Offsetkoneen tukeminen
  4. Vähäinen huollon tarve
  5. Pieni energiankulutus

Miksi Riso?

Rauman tuotantotiloista Laine Printiltä löytyy B2-koon offsetpainokone, kolme tooneri-digitaalipainokonetta ja nyt uusi Rison mustesuihkukone Valezus T1200. Ennen Rison hankintaa Laineella oli kaksi mustavalkoista toner-digipainokonetta, joiden läpi oli ajettu yhteensä jo 30 miljoonaa A4-tulostetta.

– Tuli aika miettiä näiden tilalle uutta laitetta. Uusien mustavalkoisten toner-laitteiden hankinta ei olisi kuitenkaan tuonut meille uutta etua tai kehitystä tuotantoon.

Laineen katseet kääntyivätkin kokonaan toiseen teknologiaan, mustesuihkuun (inkjet), jossa japanilaisella Risolla on vankka osaaminen jo vuosikymmenten kokemuksella.

– Olin tutustunut Rison laitteisiin messuilla jo useamman vuoden ajan, ja laitteet ovat vakuuttaneet minut nopeudella ja laadulla.

Viime kesänä Riso kiersi esittelyajoneuvolla Suomessa ja Jaakko Laine pääsi paikalle.

– Rison esittelyajoneuvo oli helpoin tapa itselle tutustua laitteeseen. Päädyimme investointivalinnassa esittelyajoneuvossa olleen tulostimen uudempaan/järeämpään malliin, Riso Valezus T1200 -koneeseen, Jaakko Laine kertoo ja jatkaa:

– Riso hankittiin pääosin suoramarkkinointikirjeiden personointiin sekä tukemaan offsetpainokonettamme. Yrityksemme personoi esimerkiksi yli kaksi miljoonaa kirjettä vuosittain ja Riso tuo personointiin kustannussäästöjä tulostuksen osalta. Sen lisäksi offsetpainokoneemme ja Rison painojälki ovat yllättävän lähellä toisiaan ja näin voimme ajaa asiakkaiden isommat painosmäärät offsetilla ja pienemmät Risolla.

Rison esittelyajoneuvo oli Laine Printin investoinnissa isossa roolissa. Kesällä Suomea kiertäneessä ajoneuvossa kävi myös Jaakko Laine ja käynti johti investointiin.

Risolla voimme ajaa jopa yli 10 000 kappaleen eriä suoramarkkinoinnin kirjeitä edullisemmin kuin offset-painokoneella.

Laine käyttää Risoa offsetilla esipainettujen kirjeiden/selfmailereiden personointiin. Sen lisäksi voidaan tuottaa kirjeitä ja esitteitä, joissa on pieni painosmäärä.

– Nämä pienemmät määrät saadaan samalla kertaa personoitua, joten tuotanto nopeutuu aikaisempaan huomattavasti, eikä synny offsetin kuntoonlaittokuluja.

– Risolla voimme ajaa jopa yli 10 000 kappaleen eriä suoramarkkinoinnin kirjeitä edullisemmin kuin offsetpainokoneella. Mitä vähemmän väriä on kirjeen aineistossa käytetty, sen suurempi määrä on taloudellisesti kannattavampaa ajaa Risolla. Asiakkaamme ovat aina pitäneet offsetpainokoneen painojäljestä ja nyt myös Rison tuottama laatu on miellyttänyt heitä.

Riso Valezus T1200 on nopea arkki-mustesuihkupainokone, joka tuottaa jopa 165 värisivua minuutissa. Laitteen kompakti koko on myös iso etu. Se on yksi markkinoiden pienimmistä mustesuihkupainokoneista, mikä eliminoi tarpeen kalliille ja aikaa vieville rakennusmuutoksille.

Pieni energiankulutus

Laineella on panostettu vihreisiin arvoihin. Yrityksen tuotanto on ollut vuodesta 2019 alkaen hiilineutraalia.

– Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat meille hyvin tärkeitä asioita myös tuotantokoneita hankittaessa. Rison vähäinen energiankulutus olikin merkittävä syy sen hankinnassa.

Riso Valezus T1200 on nopea arkki-mustesuihkupainokone, joka tuottaa jopa 165 värisivua minuutissa. Myös laitteen kompakti koko ja huomattavan pieni energiankulutus ovat laitteen isoja etuja.

Valezus T1200:n käyttämä energia on hyvin vähäinen ja merkittävästi pienempi kuin tooneriteknologiassa: energiankulutus on jopa 91 prosenttia vähemmän kuin vastaavan luokan tooneri-digipainokoneessa. Koska Rison mustesuihkuteknologia ei tarvitse lämpöä, sen kuvantamisprosessi ei vaadi ylimääräistä jäähdytysprosessia tai ilmastointia, mikä vähentää energiantarvetta ja käyttökustannuksia. Laitteen kylmämustesuihkutulostustekniikka ei vaadi myöskään arkkien käsittelyä ennen tulostusta eikä niiden lämmittämistä ja kuivaamista tulostuksen jälkeen.

– Riso on ollut käytössämme vasta muutaman kuukauden ja tarkempia säästölukemia ei ole antaa. Mutta sen tiedämme, että Rison energiankulutus verrattuna toner-koneeseen on vähäisempi ja offset- painokoneeseen ero on huomattava, Jaakko Laine tietää.


Bitpress Oy, Rison suomalainen jälleenmyyjä, on Sign, Print & Promotion -messuilla 13.–14.3. Osastolla on myös Rison edustaja.

SOVI TAPAAMINEN
Jarno Suomalainen
jarno.suomalainen@bitpress.fi
+358 400 647 368

Array
Share: