Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Aikakauslehtien pakkauskonsepti sai muotoilupalkinnon

18.8.2021 15:24Uutiset » Pakkaukset
Vogue Scandinavia lanseerasi elokuussa uuden aikakauslehden ekopakkauksessa. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso ja Vogue Scandinavia ovat voittaneet Red Dot Design Award -kilpailussa palkinnon ekologisesta pakkauskonseptista, joka korvaa aikakauslehtien muovikääreet. Pakkaus on täysin hiilineutraali. Se on tehty uusiutuvista, vähähiilisistä raaka-aineista ja sen tuotanto on energiatehokasta.

Red Dot -muotoilupalkinto myönnettiin suunnittelun poikkeuksellisesta laadusta ja luovuudesta kategoriassa Brands & Communication design. Red Dot Award on yksi maailman suurimmista muotoilukilpailuista, ja siihen osallistui noin 20 000 kilpailijaa.

Voittajapakkauksesta on kaksi versiota – tavallinen aikakauslehtipakkaus ja keräilijöille tarkoitettu erikoispakkaus, jota on valmistettu rajoitettu erä. Molemmat on valmistettu Ensocoat-kartongista. Pakkauksen materiaalit ovat kuitupohjaisia ja uusiutuvia Vogue Scandinavian vastuullisuussitoumusten mukaisesti. Pakkaus korvaa aikakauslehdissä perinteisesti käytetyn kertakäyttöisen muovikääreen.

Keräilijöiden kappaleissa on ruotsalaisen taiteilijan Hilma af Klintin innoittamaa taidetta ja kohokuvioita. Sekä lehti että pakkaus on suunniteltu säästettäväksi ja säilytettäväksi lukijoiden kirjahyllyissä. Pakkaukseen sisältyvä kirjanmerkki kannustaa lukijoita palaamaan uudelleen lehden pariin.

Array
Share: