Print&Media 2/2016

Ilmestynyt 1.3.2016
Osta digilehti

Sisällysluettelo

PÄÄKIRJOITUS

Pakkauspenetraatio

Jarkko Hakola kertoo pakkausalan markkinoiden hurjasta potentiaalista sekä uudesta Packnews.fi-uutissivustosta.

UUTISET

Helmikuun uutiskatsaus

Seri-Deco ja Wideco yhdistyivät, Xerox jakautuu, Brand Factory laajenee ja muut helmikuun uutiset.

ILKAN EVANKELIUMI

Näin roolitat myynti, osa 1

Ilkka Mattila jakaa myyjät kolmeen ryhmään: tuotemyyjä, ratkaisumyyjä ja lisäarvomyyjä. Tunnistatko itsesi?

HAASTATTELU

Jyväskylään tulostusakatemia

Suomen ensimmäinen Roland-akatemia pystytettiin Jyväskylään. Suurkuvatulostuksella on siinä iso rooli.

HENKILÖ

Teekkari Tuuri

Antti Tuuri on graafisen tekniikan diplomi-insinööri ja yksi Suomen menestyneimmistä kirjailijoista. Kerromme pohjalaismiehen tarinan.

TEEMA: SUURKUVA

Laitemyyntikatsaus 2015

Yli 100 senttiä leveiden suurkuvatulostuslaitteiden myynti Pohjoismaissa laski lähes 10 prosenttia viime vuonna. Entä Suomessa?

Teippaamisen trendit

Teippaaminen on edelleen ammattitaitoa vaativa käsityöammatti, vaikka materiaalit ovat kehittyneet helpommin asennettaviksi. Haastattelussa Teippiklinikan Otto Riikonen ja Suomen 3M:n Sonja Byman.

Kekseliästä kenttämainontaa

Uudistuvat lentokentät ovat otollinen kasvualusta ulkomainonnan innovaatioille. Digitaaliset ratkaisut yleistyvät, mutta perinteisille ratkaisuille on edelleen tilaa kasvavilla lentokenttämainonnan markkinoilla.

Saksassa luotetaan printtiin

Ulkomainontaan, POS-tuotteisiin ja tapahtumamarkkinointiin keskittynyt saksalainen painotalo KL Druck uskoo printtimainontaan. Laajoja printtikampanjoita toteuttava yritys pitää printtiä edelleen edullisempana ratkaisuna ulkomainonnassa.

Fespa Digital 2016 -ennakkokatsaus

Print&Median opas Fespa Digital 2016 -messuille Amsterdamiin. Mukana sekä messun yleistiedot että isoimpien näytteilleasettajien esittelyt.

ILMIÖ

Onko UV arkkipainamisen uusi standardi?

Kuivat arkit suoraan painokoneesta. Matalan energiatason LED/LE UV -offsetpainaminen tuo lisää kilpailukykyä perinteiseen painamiseen jo pienistä painoksista lähtien.

TOTEUTUS

May the print be with you

Star Wars on viihdyttänyt katsojia yli sukupolvien jo viiden vuosikymmenen ajan.Print&Media tutustui printinmakuisiin Star Wars -oheisilmiöihin.

ALALLA TAPAHTUU

Mitä, missä, milloin?

Media oli mäessä Tahkolla ja Konica Minolta viihdytti asiakkaitaan Rymy-Eetussa. Mukana myös mm. Antaliksen painotyökilpailun voittajat ja Canonin satsaus 3d-tulostukseen.

LAITETESTI

Suurkuvatulostin luksustyyliin

Sveitsiläisen SwissQprintin UV-suurkuvatulostin Nyala 2 ei ole varmasti edullisin vaihtoehto, mutta laatua ja erikoisominaisuuksia riittää.

Share: