Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

WSOY:llä erinomainen vuosi 2021

24.1.2022 15:23Uutiset » Toimiala
Vuoden 2022 iso tekijänimi oli Lucinda Riley. Hänen kirjojaan myytiin 422 000 kappaletta vuoden aikana. Kuva: BookBeat.

Werner Söderström Osakeyhtiön kahdeksan kustantamoa tekivät tiedotteen mukaan vuosikymmenen kasvun. Kaikki kustantamot ylittivät tavoitteensa. WSOY:n myynti kasvoi lähes 30 % ja monen kirjan kohdalla myynti rikkoi ennätyksiä.

Koronaepidemian aikana kirjojen kysyntä on kasvanut, ja se näkyy WSOY:n luvuissa.

– Myynnin lähes 30 prosentin kasvu ja yli 15 prosentin tuloskasvu siivittivät kustantamon 2000-luvun parhaaseen tulokseen. Kirjallisuus, kirjailijat, kirjan tekijät ja osaava henkilöstö osoittivat voimansa ja muutoskykynsä alati vaihtelevassa ympäristössä. Hieno kasvu johtaa myös kasvaneisiin tekijänpalkkioihin vuoden 2021 aikana. Kirjallisuuden jatkuvuudella onkin näin paremmat olosuhteet kuin vuosiin, sanoo kustantamon toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Kaikki kahdeksan Werner Söderströmin kustantamoa olivat kannattavia vuonna 2021. Kaikki myös ylittivät asetetut tavoitteet reilusti. Monen kirjan ja kirjailijan kohdalla myynti rikkoi ennätyksiä. Kasvua tapahtui niin painetun kirjan kuin myös edellisinä vuosina rajusti kasvaneiden digituotteiden osalta. Digituotteet muodostavatkin nyt 42 % kustantamon kokonaismyynnistä. Kappalemääräisesti kirjat tavoittavat yhä laajempia ja uusia yleisöjä.

Vuoden 2022 iso tekijänimi oli Lucinda Riley. Hänen kirjojaan myytiin 422 000 kappaletta vuoden aikana. Monet lastenkirjailijat kuten Timo Parvela, Paula Noronen, Sinikka ja Tiina Nopola sekä Muumi-kirjat nousivat myös vuoden 2021 aikana uudelle tasolle useiden satojen tuhansien kappalemyynnillä.

Kaunokirjallisuutta nostivat positiivisesti yllättäneet joulumarkkinat. Vuosi oli vahva myös tietokirjallisuudessa.

WSOY ei julkistanut vielä vuoden 2021 liikevaihto- ja tuloslukujaan. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 37,8 milj. euroa ja tulos 0,2 milj. euroa. WSOY kuuluu ruotsalaiseen Bonnier-konserniin.

Array
Share: