Sanomalehdille isoja menetyksiä postilakosta

20.11.2015 09:03Uutiset » Toimiala

holmberg_jukka

Sanomalehdet pelkäävät, että postin lakosta tulee isoja tulojen menetyksiä. Lehtien tuloista tulee edelleen yli 90 prosenttia printistä, vaikka digilehtien lukeminen onkin lisääntynyt. Taloudellisesti lakko iskee kovimmin pienempiin lehtiin, sanoo Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg.

– Pidemmällä tähtäyksellä huolena on myös se, että vaikka lakko kannustaakin digikäyttöön, niin ainahan on huono asia, jos ihmiset tottuvat olemaan ilman lehteä, Holmberg sanoi Kauppalehdelle.

Lehtien lukijan kannalta lakko ei ole aivan kaikenkattava. Digilehdet ovat käytettävissä ja moni maakuntalehti käyttää omilla ydinalueillaan varhaisjakelussa omaa jakeluyhtiötään. Postin lakko vaikuttaa tällöin vain päiväjakelussa oleviin kappaleisiin. Postin osuus varhaisjakelusta oli viime vuonna enää 40,5 prosenttia.

Postin uusimman tiedotteen mukaan postilaisten lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa.  Lakot aiheuttavat merkittävää viivettä alueellisesti ja välillisesti koko maassa kaikkiin printtituotteisiin (kirjeet, lehdet ja suoramainokset). Postin varasto- ja rahtipalvelut sekä palvelupisteet palvelevat kuitenkin normaalisti.

Share: