Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tuovinen sai lisää värejä Iridesse-investoinnilla

26.4.2024 08:00Uutiset » Toimiala
Digipainaja Tomi Westerinen operoi Tuovisen Iridesse-painokonetta. Kuva: Tuovinen.

Kuopiolainen painotalo Tuovinen kasvattaa painokapasiteettiaan investoimalla Xeroxin Iridesse-painokoneeseen. Iridesse mahdollistaa muun muassa kulta- ja hopeavärien painamisen yhdellä ajolla sekä tuplavalkoisen tulostuksen.

– Investoinnilla tähdätään erityisesti monipuolisempien ja korkealaatuisempien tulostustöiden tarjoamiseen asiakkaille. Iridesse mahdollistaa muun muassa kulta- ja hopeavärien painamisen yhdellä ajolla sekä tuplavalkoisen tulostuksen, mikä avaa uusia mahdollisuuksia luovalle tulostamiselle, kertoo yrittäjä Aki Tuovinen.

Xerox Iridesse edustaa Tuoviselle sekä kapasiteetin lisäystä että vanhan digikoneen korvausta. Laite, joka nyt korvattiin, mahdollisti erikoisvärien, kuten valkoisen ja lakkavärin, ajamisen, mutta ei metallivärejä.

– Koronapandemian aikana investoimme vahvasti suurkuvapuoleen, kuten tasotulostimeen ja tasojyrsimeen, ja nyt oli aika täydentää investointeja digipainopuoleen, Tuovinen kertoo.

Tuovinen päätyi Iridesseen, koska koneen monipuolisuus ja korkea laatu vastasivat täysin asiakkaiden tarpeita ja odotuksia.

– Kone on 6-värinen ja siten mahdollistaa sen, että voimme painaa yhdellä ajolla sekä CMYK värien alle että myös päälle. Meille on tosi tärkeää, että värit kohdistuvat täysin kohdilleen, kun ne tulevat yhdellä ajolla, Tuovinen sanoo.

Offsetpaino L. Tuovinen Ky on perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1978 lähtien. Tämä monipuolinen painotalo kasvatti liikevaihtoaan maaliskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella peräti 34 % ja se oli 1,4 milj. euroa. Juuri päättyneellä tilikaudella liikevaihto laski hieman. Tämä johtui Tuovisen mukaan markkinoiden hyytymisestä loppukesästä ja syksystä 2023. Nyt näkymät ovat taas paremmat, ja kasvu-uralle voidaan palata.

Share: