Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huippulaatua painotuotteisiin Vaasasta

2.12.2022 13:38Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Docus Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli

Perheyritys jo toisessa sukupolvessa. Kuvassa edessä yrityksen perustaja Bjarne Stenström ja takana Britta Stenström. Yrityksen vetovastuu on siirtynyt sukupolvenvaihdoksen yhteydessä yhtiön toimitusjohtajalle Magnus Stenströmille ja Karin Sirviölle, joka vastaa yhtiön hallinnosta.

Waasa Graphics Oy vaasalainen perheyritys, joka on tunnettu laadukkaasta painotuotannosta vuosikymmenten ajan. Yrityksen uusin investointi on Ricoh Pro C9200 -digipainokone.

Waasa Graphics Oy perustettiin vuonna 1992. Yrityksen perustaja Bjarne Stenström on aktiivisesti siirtänyt vastuun perheen toiselle sukupolvelle – sekä yrityksen vetovastuun että hänen pitkäaikaisen osaamisensa graafiselta alalta. Sukupolven­vaihdos saatettiin loppuun tämän syksyn aikana.

RICOH PRO C9200 GRAPHIC ARTS EDITION
• Nopeus 115 ppm
• Tarkkuus 2400 x 4800 dpi
• Materiaalin paino 52-470 g/m’
• Pitkät 1280 mm arkit
• Paperikapasiteetti 18.100 arkkia
• Kohdistustarkkuus +- 0,5 mm
• Reunasta reunaan tulostus
• Ilma-alisteinen alusta
• Erittäin laaja materiaalituki
• Matta ja normaali tulostuslaatu

RICOH PRO C9200
• ENERGY STAR -sertifioitu
• Testivoittaja
• Suomen myydyin raskaansarjan digipainokone

VIIMEISTELY
• Duplon vihkolinjastot optiona

Waasa Graphicsin liikevaihto on n. 2,6 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 15 ihmistä. Yrityksen asiakkaita ovat isot kotimaiset ja kansainväliset yritykset sekä pk-sektori. Mainostoimistot ja muut suomalaiset painotalot ovat myös merkittäviä asiakas­ryhmiä. Yrityksen arkkipainotuotteet tuotetaan asiakkaan tarpeiden mukaan joko Heidelberg Speedmaster XL 75 -offsetpaino­koneella tai Ricohin digipainokoneilla.

Yrittäjä

Nopea, ystävällinen ja ammattitaitoinen painopalvelumme on hyvin tunnettu sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. Meidän tiimimme on valmis palvelemaan kaikissa painotuotteisiin liittyvissä asioissa, kertoo Waasa Graphicsin toimitusjohtaja ja yrittäjä Magnus Stenström. Magnus toimii myös Suomen Graafinen Teollisuus ry:n hallituksessa.

“Kaikki painotuoteprojektit hoidamme asiakkaiden vaatimalla taidolla ja kokemuksella, asiakkaiden odotusten mukaisesti. Seisomme aina työmme takana ja kannamme siitä loppuun asti vastuumme, asiakastyytyväisyyden ollessa meidän #1 prioriteettimme, sanoo Magnus Stenström.

Investoinnit

Waasa Graphics on aina investoinut uusimpaan painokone- ja jälkikäsittelytekno­logiaan vastatakseen asiakkaiden odotuksiin korkean laadun osalta. Nyt oli tarve investoida digipainotuotantoon laadun parantamiseksi ja tuotannon tehostamiseksi – vanha digipainokone Xerox Versant oli tullut jo tiensä päähän.

– Digipainotuotteiden menekki tulee kasva­maan markkinoilla jatkossa ja investointi tehtiin juuri näillä perusteilla. Tarkoitus on vastata markkinan kysyntään ja kasvavaan digipainovolyymiin, Stenström sanoo.

Ympäristö on meille sydämen asia

– Joutsenmerkki ei ole pelkästään todiste yrityksemme kestävästä toiminnasta painoprosessia ajatellen vaan se on myös todiste siitä, että huolehdimme sekä ympäristöstä, meidän toimittaja- ja yhteistyökumppaneista että meidän henkilökunnastamme. Kone-, laite- ja paperintoimittajamme täyttävät tiukat ympäristö­vaatimukset. Digipaino­koneemme ovat Energy Star -sertifioituja. Ne käyttävät energiaa todella vähän verrattuna vanhempiin malleihin – jopa 50 % vähemmän, Stenström sanoo.

Teknologia ja hyödyt

Ricoh-digipainokoneiden tuotantokustan­nukset ja sopimusmallit mahdollistavat entistä tehokkaamman tuotannon ja poistaa turhat jälkikäsittelytoimet. Uuden teknolo­gian myötä voidaan painaa kustannustehok­kaasti kirjekuoret, esitteet ja katalogit. Uuden laitteiston painolaadun kiiltoa voidaan säätää mattafuserin avulla, joka mahdollistaa mattamaisen painojäljen. Painolaatu on nyt erinomainen laajalle materiaalivalikoimalle.

Uuden Ricoh Pro C9200 -digipainokoneen käyttöönotto sujui erinomaisesti. “Olemme erittäin tyytyväisiä Ricohin painolaatuun.” Kuvassa Waasa Graphicsin yrittäjä Magnus Stenström ja tuotantopäällikkö Michael Sirviö sekä keskellä Docuksen yrittäjä Jari Kunnas.

Kumppanuus ja toimivat palvelut

– Tarkan harkinnan jälkeen päädyimme Docuksen ratkaisuun. Hyvät kokemukset Ricohin tuotteista ja huoltopalveluista kahden vuoden ajalta sekä toimivasta kumppanuudesta Docuksen yrittäjien kanssa painoivat hankinnassa. Investointien ohessa olemme kehittäneet liiketoimintaa muutenkin eteenpäin – tavoitteena on olla entistä halutumpi kumppani verkostollemme ja asiakkaillemme. Näemme tulevaisuuden erittäin valoisana, joka on täynnä mahdollisuuksia, kertoo Magnus Stenström lopuksi.


TIEDUSTELUT

Docus Oy Waasa Graphics Oy
Jari Kunnas/ Ricoh tuotantokoneet Magnus Stenström
 jari.kunnas@docus.fi magnus.stenstrom@waasagraphics.fi
www.docus.fi  www.waasagraphics.fi

 

 

Share: