Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Roppakaupalla Ricohia

9.12.2022 14:13Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Ricoh Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli

Jussi Kemppainen on päässyt jo tasotulostamaan Trinketin uudella Ricohin Pro T7210 UV -suurkuvatulostimella. Laitteen nopeus-hinta-laatu -suhde on vakuuttanut Jussin ja Trinketin.

Helsinkiläinen painotalo Trinket teki jätti-investoinnit Ricohin paino-teknologiaan. Ovista on loppuvuoden aikana tulossa yhteensä kolme uutta digitaalista arkkipainokonetta ja yksi UV-tasotulostin. Kaikki Ricohia.

Trinket on hyvin monipuolinen painotalo, josta löytyy saman katon alta niin digi- ja offsetpainopalvelut, suurkuvatulostus- ja kohopainopalvelut sekä postitus-, repro- ja graafikkopalvelut. Yritystä johtaa ja vie eteenpäin toimitusjohtaja Petri Heikola. Haastattelimme häntä.

Ricoh Pro C9210

  1. Offset-painoon verrattava tulostuslaatu
  2. Kirkkaat värit, tasaiset liukumat ja terävät hiuslinjat
  3. Ohut mustekerros minimoi kiiltoa
  4. Nopeus 135 A4/min
  5. Tukee 52–470 g/m² tulostusmateriaaleja
  6. Suurin tulostusalue: 326 x 1255 mm

Ricoh Pro T7210 UV

  1. Korkea tuottavuus (jopa 100 m2/h)
  2. Tulostusleveys 3,2 x 2,1 m
  3. Tuki jopa 11 cm paksuille materiaaleille
  4. 12 Ricohin omaa Gen5-tulostuspäätä
  5. Tukee tulostusta mm. puulle, lasille ja metallille
  6. Moniosioinen imujärjestelmä ja ionisointitoiminto

Digipainopuolella teitte juuri isot investoinnit Ricohin teknologiaan. Arkkipuolelle teille on tullut jo yksi ja tulossa vielä kaksi uutta Ricoh Pro C9210 -mallia, ja suurkuvapuolelle on jo saapunut UV-tasotulostin Ricoh Pro T7210 UV. Miksi teitte näin järeät investoinnit?
– Tavoitteemme on pysyä ajan hermolla niin laadun, nopeuden kuin printtitarjonnan monipuolisuuden suhteen, vastaa Heikola ja jatkaa:
– Uudet koneet korvasivat osittain nykyisen tuotantolaitteistomme. Useamman vuoden hyvät kokemukset aiemman sukupolven Ricoh C9110 -malleista painoivat vaakakupissa, ja sillä oli suuri vaikutus hankintapäätökseemme. Edellisen mallin koneista uusin jäi vielä tuotantoomme, joten kapasiteettimme arkkidigipuolella nousi kolmesta koneesta neljään.

Mitä uutta uusi Pro C9210 -malli tarjoaa?
– Uusi malli tarjoaa pitkälti ”samaa tuttua ja turvallista”, mutta mukana on kuitenkin työskentelyä nopeuttavia sekä laatua että sen hallintaa parantavia ominaisuuksia. Erityisen innostava ja hankintapäätökseenkin vaikuttava tekijä on uuden koneen mahdollisuus painaa vielä aiempaa malliakin vähempikiiltoista eli mattaa painojälkeä. Näin päällystämättömiinkin materiaaleihin saadaan niiden ominaisuutta myötäilevä, vähemmän kiiltävä ja miellyttävä väripinta, Heikola kertoo.

Yhteistyömme on jatkunut nyt yli 7 vuotta.

Toimitusjohtaja Petri Heikola on luotsannut Trinketin hyvään kasvuun, jota ovat siivittäneet omalta osaltaan säännölliset ja oikeat laiteinvestoinnit.

Teillä on myös omaa offsettuotantoa. Miten digi- ja offsettuotannon tuotantomäärät ovat muuttuneet viimeisen 10 vuoden aikana?
– Kummallakin puolella meidän tuotantomäärämme ovat lisääntyneet viimeisen 10 vuoden aikana. Se johtuu meidän omasta kasvustamme. Suhteessa digituotanto on kuitenkin kasvanut offsetiin nähden vuosi vuodelta. Offset on pitänyt pintansa suuremmissa painoksissa ja erikoistöissä.
– Meidän digipainotuotannossamme kasvua on ollut erityisesti pakkauspuolella, tarrapainatuksissa ja yleisesti pienissä ”täsmäpainoksissa”. Pienien painosten kustannustason ollessa nykypäivänä hyvinkin kohtuullinen, printti löydetään paremmin brändin tueksi esimerkiksi pienissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Uutta Ricoh Pro C9210 -digipainokonetta operoiva Mika Järviö on ollut vakuuttunut uudesta ”työkaveristaan”. Pian Trinketiin saapuu kaksi samanlaista uutuusmallia lisää.

Teille tuli myös suurkuvatulostin Pro T7210 tasotulostamiseen. Miksi päätitte investoida juuri tähän malliin?
– Pitkä ja toimiva yhteistyö Ricohin kanssa arkkidigipuolella innosti tutustumaan myös tarjontaan suurkuvatulostuksen puolella. Pro T7210 tarjosi parhaiten etsimäämme nopeus/laatu/hinta-suhdetta. Lisäksi laitteessa on erottuvuuden mahdollistavia monipuolisia ominaisuuksia, esimerkiksi erittäin paksujen materiaalien tulostuksessa.

Olette ilmeisen tyytyväisiä Ricohin toimintaan?
– Yhteistyömme on jatkunut nyt yli 7 vuotta. Yhteistyömme alussa investoimme mielestämme parhaimpiin markkinoilla olleisiin digipainokoneisiin ja mielipide ei vuosien varrella ole muuttunut. Erityistä on ollut laatu, tuottavuus ja palvelun toimivuus pitkän yhteistyön ajan. Ja nyt uusien investointien kohdalla emme kokeneet teknologiassa ”ohi kiilausta” muilta merkeiltä.

Trinket tekee näkyvästi omaa markkinointia, mm. upeaa omaa asiakaslehteä. Millaista palautetta olette siitä saaneet?
– Pääasiassa harvinaisen hyvää palautetta. Pyrimme innostamaan ja inspiroimaan lehdellämme käyttäen vaihtelevasti eri painomenetelmiämme ja viimeistelyjä (foliot, laminoinnit, preeglaukset, erikoisvärit yms.). On ollut mukava kuulla nykypäivän ”tää on magee” -kommenttia mm. perinteisellä ”vanhan ajan” kohopainolla tehdystä kohokuviosta, eli preeglauksesta.

Miltä markkinatilanne kaiken kaikkiaan tällä hetkellä mielestäsi näyttää?
– Syksy on ollut vauhdikasta, mutta kyllä epävarmuus menneiden vuosien ravistelemana on juurtunut ajatuksiin. Maailmantilanne, sota, energiakriisi, taantuma – monelta suunnalta voi tulla jarrua liiketoimintaan. Tosin taantuma ei toivottavasti tarjoile koronankaltaista täsmäohjusta alallemme, joka sulki tapahtumat ja ylipäätään ihmisten kanssakäymisen. Niissä printtiä nimenomaan tarvitaan.


Kysy Ricoh-laitteista lisää:
Tommi Sahlstén
tommi.sahlsten@ricoh.fi
+358 40 220 8061

Ricoh

 

Share: