Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ensimmäinen Suomessa

24.10.2022 16:33Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Canon Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Printworksin tuotantopäällikkö Sebastian Thon on vakuuttunut uuden Canon-laitteen painolaadusta ja automatiikasta.

Turkulainen Printworks on investoinut ensimmäisenä Suomessa Canonin uusimpaan imagePRESS V1000 -digipainojärjestelmään.

Tämän vuoden kesäkuussa myyntiin tullut uusi Canon imagePRESS V1000 -digitaalinen painokone on saanut ensimmäisen suomalaisen omistajansa. Investoinnin on tehnyt Fogra-laatusertifioitu ja Ekokompassi-ympäristösertifioitu turkulaispaino Printworks. Kyseessä on korvausinvestointi, jossa vanhat Canon imagePRESS -painokoneet korvattiin sarjan uusimmalla V1000-versiolla.

– Teimme firman historiassa poikkeuksellisen laajan selvityksen valintamme pohjaksi. Vertailimme eri valmistajia ja eri konemalleja objektiivisin silmin, ja kävimme myös asiakkaidemme kanssa keskustelua heidän toiveistaan. Meidät vakuutti lopulta koneen erinomainen painolaatu kilpailijoihin verrattuna, sekä painotyön aikana jatkuva laadun mittaus ja säätö, profiloinnin automatiikka. Ja tuotannossa käytännön asiat, kuten eripaksuisten töiden käsittelyn nopeus, kertoo Printworksin tuotantopäällikkö Sebastian Thon.


Canon imagePRESS V1000

• Nopeus 100 ppm
• Automatisoitu värinhallinta
• Tarkkuus 2 400 x 2 400 dpi
• Materiaali max. 400 g/m
• Pitkät 1300 mm arkit kaksipuoleisesti

Canon imagePRESS V1000 täyttää tiukimmatkin energiatehokkuusvaatimukset. Laite on ENERGY STAR -sertifioitu. Laite tarjoaa operaattorille toimintoja, jotka suorittavat painolaitteen laadunhallintaan tarvittavat säätötoimenpiteet täysautomaattisesti ja kerralla kuntoon energiaa ja turhaa hävikkiä samalla säästäen.

Laite on lisäksi Fogra PSD (Process Standard Digital) sertifioitu FOGRA51 mukaisesti korkeimmalla mahdollisella laatuluokituksella (Print Quality Class, Grade A). Tämä sertifiointi takaa alan parhaan ja kansainvälisesti standardoidun painolaadun.

Lue lisää.

Canon imagePRESS V1000 tuo Printworksin digipainotuotantoon merkittävän harppauksen laadussa ja erityisesti automatiikassa.

– Laite mittaa ja säätää automaattisesti jokaisen arkin osalta värintoiston, värien tasaisuuden ja kaksipuoleisten kohdistuksen reaaliaikaisesti. Tämä parantaa huomattavasti painotöiden toistettavuutta sekä pitkien painosarjojen tasalaatuisuutta. Toinen merkittävä uutuus liittyy painopinnan kiiltoeroihin, jotka on uudessa koneessa minimoitu ja mattamainen painojälki on lähellä offsetia, Thon kertoo ja jatkaa:

– Tärkeänä seikkana koimme myös koneen matalan energiankäytön, mikä on meille jo tärkeää tehdessämme kestäviä valintoja ympäristöohjelmamme mukaan, mutta korostuu entisestään näinä aikoina.

Onko laitteessa jokin muu ominaisuus, josta olette erityisen innoissanne?
– Pystymme painamaan jopa 1,3 metriä pitkiä arkkeja automaattisesti kaksipuoleisena ja samalla toleranssilla kuin SRA3-arkit. Tähän eivät ole vielä muut mallit pystyneet. Voimme nyt tehdä helposti 8–10-sivuisia A4-haitaritaitettuja esitteitä tai massiivisia panoraamavihkoja suuremmissa formaateissa, jotka eivät aiemmin ole olleet edes mahdollisia.

Kari Media Groupiin kuuluva Printworks on tehnyt Canonin kanssa yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan. Toimitusjohtaja Jukka Karin mukaan yhteistyö on kehittynyt monitasoiseksi strategiseksi kumppanuudeksi. Vuosien aikana keskeiseksi tukijalaksi on vakiintunut luottamus ongelmien ratkaisukykyyn, ovat ne sitten teknisiä tai liiketoiminnallisia. Pandemian aikana haasteita on riittänyt ja toimitusjohtaja Kari toivoo rajoitusten olevan taakse jäänyttä elämää.

“Pystymme palvelemaan asiakkaitamme joustavasti yhden luukun taktiikalla ja tarjoamaan kustannussäästöjä sekä tehokkaampaa ja huolettomampaa projektin läpivientiä”, kertoo Kari Media Groupin toimitusjohtaja Jukka Kari. Groupiin kuuluu sekä mainostoimisto KMG Turku ja painotalo Printworks.

– Jo pandemian aikana oli selkeästi nähtävissä, että kun rajoituksia välillä höllättiin, oli kysynnässä heti piikki. Sitten taas, kun tapahtumia ja ravintoloiden aukioloaikoja matkailun ohella kiristettiin, koitti painotaloillekin ankeammat ajat.
Kun kuluneen vuoden keväällä rajoituksista (toivottavasti lopullisesti) päästiin eroon, ja kesän kynnyksellä alkoivat ensimmäiset messut ja tapahtumat vanhaan malliin, oli ilmassa selvää investointihalukkuutta, mikä näkyi meidänkin tilauskannassa positiivisesti, Kari kertoo.

Printworksin kanssa tilat jakaa myös Kari Media Groupiin kuuluva mainostoimisto KMG Turku. Tästä taitaa olla teille synergiaa?
– Kyllä tästä saadaan etua molemmin puolin. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme joustavasti yhden luukun taktiikalla ja
tarjoamaan kustannussäästöjä sekä tehokkaampaa ja huolettomampaa projektin läpivientiä, kun koko talon voimat ovat valjastettuna. Sisäisesti Printworks saa myös arvokasta asiakaspalautetta ja ohjausta suoraan saman katon alta, Jukka Kari kertoo.

Printworksin painonäytteitä:

Pandemian jälkeen kasvussa on jälleen tapahtumissa käytettävät ja jaettavat materiaalit sekä ihan perinteiset tuotteet, kuten esitteet, käyntikortit.

– Käyntikortteja tehdään kasvavassa määrin erikoistehosteilla maustettuna. Tällaisesta esimerkkinä vaikkapa folioiden, soft touch -laminointien, digitaalisen stanssauksen tai vaikkapa reunavärjäyksen käyttö, tuotantopäällikkö Thon kertoo jatkaen:

– Vaihtuvan tiedon printtisuoria tehdään valitettavan vähän Suomessa verrattuna moneen muuhun maahan. Meillä osaltamme on postin jakelun kalleus vaikuttanut siihen, ettei sitä koeta asiakkaiden parissa enää mielenkiintoiseksi, kun puhutaan kustannuksista. Ja kun tällaisten kampanjoiden tekeminen ei ole arkista niin silloin sitä ei osata myöskään haastaa innovatiivisemmin.

Uutta Canon imagePRESS V1000 -konetta tullaan käyttämään monipuolisesti erilaisten painotuotteiden tekoon – myös vaihtuvan tiedon printtisuoriin. Lisäksi Printworksin tuotannosta tulostuu suurkuvia, kuten julisteet, tarrat, banderollit, tapetit sekä erilaiset levymateriaalit kyltteihin, opasteisiin ja sisustukseen.



KYSY LISÄÄ:

Jouni Lakka
Canon tuotantotulostusratkaisut
040 715 4422

Array
Share: