Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Versant Versantin tilalle

8.9.2022 09:33Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Office Innovations Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Copy-Setin yrittäjä Tom Hynninen on yllättynyt kuinka paljon laatu on parantunut uudessa Xerox Versant 4100 -mallissa edelliseen verrattuna.

Helsinkiläinen perheyritys Copy-Set on täysverinen digitaalinen painotalo. Uusi hankinta, Xerox Versant 4100, vie painotuotteiden laatua jälleen ylöspäin.

Nelihenkinen Copy-Set Oy on fraasinmukaisesti täyden palvelun painotalo, mutta vahvin osaaminen on digitaalisen painamisen osa-alueella. Haastattelussa Copy-Setin yrittäjä Tom Hynninen.

– Lähdin viemään yritystä digiaikaan jo vuosina 1997–1999, mutta omistus vaihtui vasta 2021. Tuotamme omalla digipainokalustolla sekä peruspaino- että suurkuvatuotteita. Meillä on myös laaja kumppaniverkosto, joka tuottaa meille erikoisemmat suurkuvasovellukset sekä isot offsettyöt.

Olette juuri tehneet investoinnin Xeroxin Versant 4100 -digipainokoneeseen. Miksi?
– Meillä oli ennestään Versant 2100 ja se alkoi olla tiensä päässä. Sen tilalle piti hankkia uusi kone, ja koska olimme niin tyytyväisiä 2100-malliin, halusimme siitä 4100-version. Yllättävää on ollut, että laatu on niinkin paljon parempi kuin vanhassa koneessa, vaikka siinäkin oli hyvä laatu.
– Lähinnä koneessa puhutteli upea laatu lähes kaikille materiaaleille sekä ilmiömäinen kohdistus. Koneen hyvät ja kätevät automaattiset säädöt ja kalibroinnit olivat myös tärkeä tekijä. Nyt pystymme tarjoamaan asiakkaille 400 gramman kartonkia, mitä ei aiemmin pystytty. Nopeat ja helpot kuluvien osien vaihdot tekevät arjen helpoksi, kun ei tarvitse soitella apua huollosta. Ja nopeahan tuo kone on, mutta se ei ollut pääkriteeri.

Yllättävää on ollut, että laatu on niinkin paljon parempi kuin vanhassa koneessa, vaikka siinäkin oli hyvä laatu.

Laitteen myi teille Office Innovations Finland Oy (OIF). Miten yhteistyö sujui?
– Investointia neuvoteltiin noin vuoden verran muistaakseni. Taisin olla hieman nihkeä neuvottelukaveri, koska korona oli pahimmillaan juuri silloin. Mutta OIF:n Markus Välikankaan kanssa meillä on pitkä historia ja hänen kanssaan oli mukava taas tehdä yhteistyötä. Palvelu on OIF:n osalta henkilökohtaista ja he huomioivat asiakkaan tarpeen. Myös koneen toimituksen jälkeen saamme kaiken avun ja tuen, mikäli meillä on siihen tarvetta. Plussaa on myös se, että OIF on meihin säännöllisesti yhteydessä ja kysyy kuulumisia, jolloin voidaan käydä ajankohtaisia asioita läpi.

Millaiset tuotteet ovat nähdäksesi kasvussa digipainopuolella?
– Näyttäisi siltä, että suurkuvapuoli ja tarrat ovat edelleen nousussa, mutta myös ihan perus digipainopuolella tapahtuu myös. Digipainopuolella painosmäärät ovat vähän laskussa, mutta vähän erikoisemmat työt kasvussa, kuten folioinnit ja muotoonleikkaukset. Se on mielekäs trendi, koska niistä tulee enemmän katetta kuin peruspainotöistä.

Miltä markkinatilanne kaiken kaikkiaan tällä hetkellä mielestäsi näyttää?
– Tulevaisuudennäkymät koronan jälkeen ovat kyllä paremmat taas, mutta olemme vielä varpaillamme! Positiivinen asia on se, että erikoisemmat työt pienillä painoksilla ovat lisääntyneet . On mukavaa tehdä välillä jotain erikoista eikä aina vain samanlaisia töitä. Kilpailu on kovaa ja tarjouksien laadinnassa pitää olla tarkkana. Mutta yleinen fiilis on hyvä ja positiivinen.

Xerox Versant 4100 • nopeus 100 PPM • 52–400 gsm • Xerox PredictPrint Media Manager pilvipohjaiseen materiaalienhallintaan • automatisoitu kohdistus, kalibrointi, profilointi jne. • Xerox High Capacity XLS Vacuum Feeder tehostaa paperinsyöttöä ja mahdollistaa pitkien arkkien tehokkaamman käytön.

 



Lisätietoja Xerox-laitteista:

markus.valikangas@oif.fi
044 355 8091

Share: