Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Painoalan tuotanto nousussa – odotukset laskussa

31.1.2023 14:24Uutiset » Toimiala

Painoalan tuotannon määrä kasvoi viime vuonna kolmena viime kvartaalina EK:n tuoreen Suhdannebarometrin mukaan. Näin tapahtui, vaikka alan yritykset odottivat tuotannon supistuvan. Nyt alan yritykset odottavat jälleen tuotannon supistuvan ja näkymät ovat harmaat.

Yritysten mukaan heikko kysyntä on alan yleisin ongelma. Sen sijaan pulaa materiaaleista ja kapasiteetista ei ole, eikä ammattityövoiman puute ole ainakaan pahentunut.

Koko elinkeinoelämän suhdannetilanne oli barometrin mukaa vuoden 2023 alussa yleisesti normaalia heikompi. Tuotanto- ja myynti pysyisi likimain ennallaan talven aikana. Tarjontapuolen tuotantokapeikot helpottavat, mutta kysyntä hiipuu yhä useammalla yrityksellä. Suhdanneodotukset ovat hienoisesta toipumisesta huolimatta yhä laskusuunnassa.

– Suhdannekyselyn tulosten perusteella Suomen taloustilanne on jatkanut odotuksien mukaisesti heikentymistään. Tilanteen heikentyminen on laaja-alaista ja riittämätön kysyntä vaivaa 40 prosenttia vastaajayrityksistä. Myönteistä on, että viime syksyn pahimmat pelot talouden suhteen ovat nyt epätodennäköisempiä esimerkiksi maltillisempien energian hintojen vuoksi, sanoo EK:n johtaja Sami Pakarinen.

Array
Share: