Digipainatus edistää luovia pakkausratkaisuja

30.11.2017 09:55Uutiset » Toimiala
Brittiläinen Qualvis on rakentanut kartonkipakkausten tuotantolinjan Xeroxin iGen painokoneesta ja TRESUn päällystysyksiköstä. Painojälkeä tutkii Qualvisin digitaalisen tuotannon päällikkö Nick Seville. Kuva: TRESU.

Pakkausten digitaalinen painatus tulee kasvamaan nopeasti lähivuosina. Digitaalisen tekniikan mahdollistavat uudet luovat ratkaisut kiinnostavat brändejä, suunnittelijoita ja kauppaa.

Tutkimusyhtiö Smithers Piran uusi raportti digitaalisen pakkauspainamisen kehityksestä ennustaa markkinoiden keskimäärin 13 prosentin vuotuista kasvua vuoteen 2022 asti. Digipainettujen pakkausten markkina nousisi tällä vauhdilla yli 22 miljardiin dollariin vuonna 2022.

Uusi tekniikkaa tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia kuluttajien houkuttamiseen ja tuo uusia tulovirtoja. Raportin mukaan brändit, suunnittelijat ja kauppa voivat olla entistä luovempia ja tehdä innovatiivisia kampanjoita. Syntyy aivan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Raportissa luetellaan keskeisiä syitä digitaalisen painamisen suosion kasvuun. Yksi niistä on mahdollisuus tehdä pienempiä sarjoja taloudellisesti. Tämä on jo muuttanut etikettien tuotantoa ja markkinoita.

Digitaalinen painatus mahdollistaa myös kuluttajien aktivoinnin ja houkuttelemisen uusin keinoin. Muita syitä digin käyttöön ovat brändin suojauksen ja tuotetunnistuksen uudet mahdollisuudet sekä tarvittavan tuotetiedon joustava lisääminen pakkauksiin.

Smithers Piran uusi raportti on nimeltään The Future of Digital Print for Packaging to 2022.

Share: