Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kenkiä, laukkuja, you name it!

7.6.2023 12:35Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Visual Business Systems (VBS) Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

VBS:n Petri Viitala käsissään Imprimo Aqua Single Pass -laitteella tulostetut paperikassit. Oikealla näkyy puolestaan Imprimo Litium 250 UV LED -tasotulostin, jossa on jopa 45 senttiä korkean materiaalin tulostusmahdollisuus.

Espanjalainen tulostinvalmistaja Imprimo tekee asiat vähän toisin. Mielenkiintoinen tuotevalikoima vakuutti kotimaisen VBS:n ottamaan tuotteet edustukseensa.

Petri Viitalaa hymyilyttää. Hän seisoo Fespa-messuilla Imprimo-osastolla. Viitala on maahantuojayritys VBS:n toimitusjohtaja.

– Imprimon tulostinvalikoima on hyvin mielenkiintoinen. Jokaisessa laitteessa on jokin juju, jolla se erottuu kilpailijoista, Viitala kertoo Imprimosta, joka on ollut VBS:n edustuksessa reilut puoli vuotta.

Viitalan sanoihin on helppo yhtyä. Imprimon osastolla tulostetaan niin kenkiä, lautasia, kohoefektikuvioisia taidetauluja, golfpalloja, kyniä, paperikasseja, matkalaukkuja ja juomapulloja. Vaikka erikoistuotteita on paljon, voidaan laitteilla tehdä myös perustuotantoa, kuten levytulostusta. Tosin osastolla esillä olleessa Litium 250 UV LED -tasotulostimessakin oli erikoisuus. Sillä voidaan tulostaa jopa 45 senttiä paksuille esineille, ja osastolla nähtiinkin tulostettuja matkalaukkuja.

– Litium on erittäin hyvä ensiaskel suurkuvien tasotulostukseen. Siinä on CMYK-värien lisäksi valkoinen ja optiona lakka. Hintaluokka on vain noin 60 000 euroa. 45 sentin tulostuskorkeus mahdollistaa myös erikoistuotteiden tekemisen ja niin sanottu High Shot -tulostusmoodi hyväksyy jopa 2 sentin epätasaisuuden tai kaarevuuden tulostettavan materiaalin pinnassa.

Kaikkien Imprimo-koneiden kokoonpano tehdään Espanjassa ja tulostuspäiksi asiakas voi valita Ricohin tai Kyoceran.

– Imprimo valmistaa myös hybriditulostimia, joilla voidaan tulostaa sekä rulla- että levymateriaaleja, Viitala kertoo.

Imprimo valmistaa myös niin sanottuja hybridi-suurkuvatulostimia, joilla voidaan tulostaa sekä jäykkiä levy- että joustavia rullamateriaaleja.

”Tällä on suuri potentiaali”

Imprimo valmistaa tulostimia monelle eri tuotesegmentille. Yksi kenties kiinnostavimmista tuotteista on pakkaustuotteiden tarvepainatukseen tarkoitetut vesipohjaiset Imprimo Aqua Single Pass -tulostimet, joissa käytetään HP:n termopohjaisia tulostuspäitä. Fespa-messuilla oli esillä pienin malli Aqua Single Pass 21, jossa tulostusmateriaalin maksimileveys oli 21 senttiä.

– Leveyksiä löytyy useaan tarpeeseen. 21 sentistä aina 126 senttiin saakka. Näen Aqua Single Pass -laitteille suuren potentiaalin. Painosmäärät pienenevät ja brändit teettävät enemmän kustomoituja pakkauksia. Kun tilataan vähän mutta usein, niin Aqua Single Pass on mainio valinta tuotantokoneeksi. Näissä on myös elintarvikekelpoiset värit, vahvistaa Viitala ja jatkaa:
– Erilaisten pakkaustuotteiden, kuten koteloiden, lisäksi Aqua Single Pass soveltuu mainiosti esimerkiksi paperikassien tulostukseen. Jos miettii millaisiin määriin Aqua Single Pass soveltuu, niin yleensä puhutaan alle 1000 kpl määristä. Laitteen potentiaalisia ostajaryhmiä on paljon: pakkaus- ja painotalojen lisäksi esim. keskusvarastoliikkeet, logistiikkakeskukset, seripainot ja myös brändit, jotka haluavat saada tavarat nopeasti ja tyylikkäästi pakattuina matkaan asiakkaille.

Aqua Single Pass soveltuu muun muassa pakkauskoteloiden ja paperikassien tulostukseen. Laitteessa on myös elintarvikekelpoiset värit. Kapein tulostusleveys on 21 senttiä ja levein 126 senttiä. Valinnanvaraa siis löytyy.

Superbaby erikoistuotteille ja Minibaby kengille

Varsinaisia erikoistuotteita Imprimon valikoimassa ovat Superbaby ja Minibaby.

– Superbaby UV LED on suunnattu merkintätaloille. Niillä voidaan brändätä tai visualisoida esimerkiksi frisbeekiekkoja, tarjottimia tai kyniä. Myös kaarevan pinnan tulostus onnistuu maksimissaan jopa 2 sentin korkeusheitolla. Superbabyssa on myös kamerarekisteröinti, joka tunnistaa tulostettavan esineen. Sanoisin myös, että värin joustavuus on erinomainen, jota tarvitaankin erikoistuotteiden tulostuksessa.

Kun painosmäärät pienenevät, mutta nimikkeiden määrä kasvaa, täytyy myös laitteiden olla joustavia.

Ruotsiin on jo myyty Imprimon laitteista Litium, Aqua Single Pass ja Superbaby. Se, mitä ei vielä ole Pohjolaan myyty, on Minibaby Shoes UV LED. Se on nimensä mukaisesti kenkätulostin.

– Etelä-Euroopassa Imprimon kenkätulostimia on jo mennyt hyvin kaupaksi. Minibaby Shoes on hyvä osoitus Imprimon innovatiivisuudesta. Voisin hyvin nähdä, että kenkiä voitaisiin personoida tulostamalla esimerkiksi suoraan kauppakeskuksissa. Toki menekin täytyy olla riittävän suurta, Viitala pohtii.

Minibaby Shoes LED UV on poikkeuksellinen kenkätulostin. Tulostus onnistuu jopa 2 sentin kaarevuuserolla olevalle pinnalle.

Mainio alku

Viitalan ja osakaskumppani Juha Halmekankaan operoima Visual Business Systems (VBS) Oy aloitti toimintansa vasta vuonna 2022. Imprimon lisäksi VBS edustaa muun muassa iEchon leikkureita, Plockmaticin ja C.P. Bourgin viimeistelylaitteita, Taopix-valokuvakirjasovellusta ja Grafcut-giljotiinileikkureita.

– Alku on lähtenyt hyvin liikkeelle. Siihen on auttanut, että edustamamme tuotteet ovat huippulaatua. Näen esimerkiksi, että pakkausalalla on paljon potentiaalia, ja Imprimon Aqua Single Pass -tyyliset koneet tulevat yleistymään pienpakkausten tuotannossa niiden helppokäyttöisyyden ja edullisuuden vuoksi. Kun painosmäärät pienenevät, mutta nimikkeiden määrä kasvaa, täytyy myös laitteiden olla joustavia ja personointiin soveltuvia, Viitala linjaa.

Pienten painosmäärien pakkauskotelot ovat yksi tuoteryhmä, joiden Petri Viitala uskoo kasvavan.

Kysy lisää:
Petri Viitala / VBS
petri@vbs.graphics
045 7731 0669

Array
Share: