Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Valkoista vailla huolia

7.6.2023 11:57Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Canon Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Canon Oy:n Key Account Manager Timo Kymäläinen on innostunut uuden Colorado M-sarjan lisäksi myös uuden FLOW-imuteknologialla varustetun Arizona-tasotulostimen julkaisusta, joka hänen mukaansa istuu loistavasti Suomen suurkuvamarkkinaan.

Canon on julkaissut uuden Colorado M -tulostinsarjan, jonka etuja ovat tarpeen mukainen modulaarisuus ja valkoinen väri ilman huolia.

Colorado M -sarja esiteltiin virallisesti toukokuun Fespa-messuilla ja kuhina laitteen ympärillä oli jatkuvaa. Colorado-tulostimia on jo nyt Suomessa noin 40 ja uuden M-sarjan myötä niitä on pian enemmän.

– Kiinnostus uuteen Coloradoon on ollut suurta, eikä syyttä. Uusi valkoinen UVgel-väri laajentaa merkittävästi sovellusvalikoimaa. Erityisenä huomiona on valkoisen värin käytön huolettomuus. Koneeseen on kehitetty venttiileillä ja pyörittimellä aikaansaatava valkoisen värin kierrätys, jonka ansiosta valkoisen käyttö ei vaadi mitään erikoistoimenpiteitä, kuten väriainesäiliöiden ravistelua tai tulostuspäiden irroittamista ja puhdistamista. Valkoinen väri on myös saanut 3M hyväksynnän, joka kertoo laitteen kyvykkyydestä tarratulosteissa, kertoo Canon Oy:n Key Account Manager Timo Kymäläinen.

Colorado M hyödyntää modulaarisia nopeusluokkia. Malleja on tällä hetkellä kaksi: M3 ja M5, joiden perusnopeudet ovat 29 ja 40 m2/h. Maksiminopeudet ovat 111/159 m2/h.

– Nopeutta voidaan tarpeen vaatiessa lisätä helposti nopeuslisenssin avulla. Nopeutta voidaan lisätä myös tilapäisesti ruuhkahuippuihin, Kymäläinen sanoo.

Uudesta versiosta ei tietenkään ole jätetty pois Canonin poikkeuksellista FLXfinish+ -ominaisuutta, jolla saadaan aikaan matta ja kiiltävä tulostusefekti samalla ajolla.

Canon Colorado M

  • Valkoinen väri ilman erillistä ylläpitotarvetta
  • Modulaarinen koko elinkaarensa ajan
  • Alle 30 asteen tulostuslämpötila – laaja materiaalikirjo
  • Matta ja kiiltävä efekti samalla ajolla
  • Canonin oma teknologia
  • Matala sähkön- ja väriaineenkulutus
  • Vakaa värintoisto

Joustava materiaalien käyttö

Koska Coloradon tulostuslämpötila on alhainen (30 astetta), voidaan laitteella tulostaa myös lämpöherkille ja edullisillekin materiaaleille. Materiaalien käytön joustavuus mahdollistaa voimakkaasti pintakuvioitujen, läpinäkyvien, värillisten, heijastavien ja magneettisten materiaalien tulostamisen. Valkoisen värin myötä myös ikkunateippaukset kuuluvat nyt sovellusvalikoimaan. Toimitukseen kuuluu myös PRISMAguide XL -ohjelmisto, jonka avulla voidaan tehdä jopa viiden layerin tulosteita yhdellä ajolla. Se on kätevä ominaisuus ikkunateippauksissa.

– Yksi Coloradon kasvavista sovellusalueista on julisteiden ja tapettien tuotanto. Varsinkin Euroopassa yksilöllisten ja piensarjaisten tapettien tulostus on kovassa nousussa. Toivottavasti pian myös Suomessa, Kymäläinen kertoo.

Fespa-messuilla Canon tulosti tapetteja yhteistyössä Fotoban kanssa. Ratkaisussa tuotettiin tapetteja pakatuiksi rulliksi asti ja toimitusosoitteilla varustettuna.

Alhaisen tulostuslämpötilan ansiosta Colorado M kykenee tulostamaan hyvin laajalle materiaalivalikoimalle.

Oma teknologia

Coloradon teknologia on täysin Canonin omaa niin tulostuspäiden kuin värien osalta. Kehitystyö tehdään Hollannissa. Teknologian ollessa omissa käsissä on helppo ennustaa, että Coloradon kehitystyö jatkuu kiivaana jatkossakin.

– Pitkällä aikavälillä Coloradon TCO on todella hyvä. Tulostus on tehokasta pienissäkin töissä ja käytettävien materiaalien laaja valikoima on selvä etu. Siihen kun lisää matta/kiiltävä-efektit ja nyt myös valkoisen värin, on kokonaisuus hyvin houkutteleva, Kymäläinen sanoo.

Colorado M -sarjassa on nyt mukana valkoinen väri.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ?

timo.kymalainen@canon.fi
puh. 0400 679 209
Canon suurkuvatulostimet

Array
Share: