Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tarpeiden täyttäjä

2.5.2023 12:56Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on KTA-Yhtiöt Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Cainbyn toimitusjohtaja Jan Metsola (vas.) ja operaattori Daniel Flöjt ovat olleet tyytyväisiä Epson SC-R5000L -tulostimen laatuun ja luotettavuuteen. Laitteen keskeytyksetön tulostus kahdella värisäiliöllä per väri on ollut tarpeellinen ominaisuus.

Ahvenanmaalla Maarianhamissa toimiva Cainby Ab tarvitsi uuden työjuhdan erityisesti vinyylitulostukseen eli tarrojen tuotantoon. Paras ratkaisu löytyi Epsonin valikoimasta.

Cainby Ab:n historia ulottuu 50 vuoden taakse. Alun alkaen toiminta on lähtenyt liikkeelle Ruotsin puolelta, mutta siirtyi nopeasti Ahvenanmaalle. Tänä päivänä Cainby on asiakkaidensa näkyvyyteen ja brändäykseen tuotteita sekä palveluita tarjoava tulostustalo.

– Meidän ydintuotteita ovat erilaiset opasteet, tarrat ja teipit, liikepaikka- ja ajoneuvoteippaukset sekä vaativat tulostustyöt mm. museoille ja valokuvaajille, kertoo Cainby Ab:n toimitusjohtaja Jan Metsola.

Cainbyn asiakkaat ovat pääsääntöisesti ahvenanmaalaisia yrityksiä ja yhteisöjä. Murto-osa asiakkaista sijaitsee Suomen mantereella ja Ruotsissa. Cainbylla on paljon toimituksia ja projekteja erityisesti Itämeren laivoille ja risteilijöille. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä mm. telakoiden kanssa, joille se toimittaa esimerkiksi kylttejä asennettavaksi tai valmiiksi asennettuna.

KTA:n kanssa toimiminen on helppoa ja sovituista asioista pidetään kiinni.

Epson SureColor SC-R5000L

  • Resin-muste Vesipohjainen ja hajuton väriteknologia
  • Täytettävät mustesäiliöt 2 x 1,5 litran mustepussit on mahdollista vaihtaa tulostuksen aikana
  • 4,3 tuuman LCD-kosketusnäyttö Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttö
  • Portfolion laajentaminen Mainosmateriaalit, teippaukset, vinyyli, filmi ja tekstiilit
  • Materiaalin enimmäisleveys 1626 mm

Tärkeä investointi

Cainby teki viime vuonna (2022) investoinnin Epsonin SC-R5000L -rullatulostimeen. Syyt investointiin olivat selvät.

– Meidän aikaisempi latex-tulostin oli tullut tiensä päähän. Punnittuamme eri vaihtoehtoja valikoitui meidän tuotantoon sopivimmaksi Epson SC-R5000L, jonka ominaisuudet sekä toiminnallisuus täyttivät tarpeemme. Meillä tämän tyyppinen tulostin on perusosa tuotantoamme, Metsola kertoo ja tarkentaa:
– Epsonin resin-mustetta käyttävä tulostin oli luonteva jatkumo edellisen latex-tulostimemme jälkeen. Laitteen keskeytymätön tulostusmahdollisuus kahdella värisäiliöllä on tarpeellinen ominaisuus, kun ajetaan pitkiä tulostusjaksoja. Myös aiempaa nopeampi materiaalin vaihto oli yksi eduista. Samoin etuna on laitteen päivittäisen huoltotarpeen vähyys. Käytännössä operaattori pääsee hyvin pienellä vaivalla. Valkoista väriä emme myöskään tarvinneet tähän koneeseen, koska sitä löytyy muista koneistamme.

Epson SC-R5000L -tulostimessa on kaksi 1,5 litran värisäiiötä per väri. Se auttaa pitkien tulostusten läpiviennissä, kun laite ei pysähdy värin loppuessa.

Metsolan mukaan Cainby tulee käyttämään SC-R5000L-tulostinta pääasiassa vinyylitulostukseen eli erilaisiin tarratulostuksiin.

– Autojen yliteippauksia teemme myös kohtuullisesti ja siihen tulostimen laatu sekä jälki sopii hyvin. Teemme noin 140 ajoneuvoteippausta vuodessa. Teemme myös paljon kampanjamateriaaleja PP-bannerille ja siihenkin kone toimii loistavasti.

Laitteen Cainbylle myi Epsonin jälleenmyyjä KTA-Yhtiöt, josta Metsolalla on vain hyvää sanottavaa.
– KTA:n kanssa toimiminen on helppoa ja sovituista asioista pidetään kiinni. Myös pitkäaikainen suhde KTA-yhtiöiden ammattitaitoisen myynnin kanssa on yksi asia, joka teki hankinnan helpoksi. Mahdolliset esiin tulevat ongelmat ovat aina tulleet nopeasti ratkottua, jos niitä on eteen tullut.

Eväät kasvuun olemassa

Entä miltä markkinatilanne kaiken kaikkiaan maarianhaminalaisyrityksen vinkkelistä näyttää?
– Jotenkin ollaan sellaisessa odottavassa tilassa, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Covid-19:n jälkeen on ollut tasaista, mutta toisaalta Ukrainan sota ei ole ainakaan edistänyt markkinoita. Uskomme silti tulevaisuuteen. Meidän konekantamme on modernia ja pystymme hyvin kasvattamaan tuotantoa sekä tekemään erittäin monipuolisesti näkyvyyteen liittyviä tuotteita ja ratkaisuja.

Mitkä sitten ovat Ahvenanmaalla toimimisen suhteen edut ja/tai haasteet?
– Etuna tietenkin on rajattu toimialue, kun Ahvenanmaa on saari, jolla on oma tulliraja. Toisaalta samat asiat ovat meille haaste, koska kaikki materiaali täytyy tuoda tänne laivalla ja lähettää täältä myös pois laivalla. Siksi logistiikan kustannukset ovat korkeat esim. mantereelle verrattuna. Etuna tietenkin on henkilöstö, joka meillä on kohtuullisen pysyvää ja he omaavatkin pitkän ja rautaisen ammattitaidon. Toisaalta taas sitten uuden työvoiman saanti on haastavampaa.

Lopuksi Metsola haluaa rohkaista muita saman alan yrittäjiä.
– Kaikesta digitalisaatiosta huolimatta perinteistä printtiä tarvitaan nyt ja jatkossakin.


 

Kysy lisätietoa Epson SureColor -sarjan tulostimista jälleenmyyjältä:
KTA-Yhtiöt Oy, kta.fi, kta@kta.fi, puhelin 09 759 071

Array
Share: