Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UV-tasotulostimen korvaaja

20.3.2023 15:51Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Spandex Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli

“HP Latex R1000 -tasotulostimen nopeus on mahdollistanut isojakin ajoja, kuten vaalimainokset kennolevyille”, kertoo TKP-Printin Marcus Wikström.

TKP-Print aikoi investoida uuteen UV-tasotulostimeen, mutta tuli toisiin aatoksiin nähtyään HP Latex R1000 -lateksitulostimen.

TKP-Print on asiakaslähtöinen digipaino Tikkurilan keskustassa Vantaalla. Yritys tuottaa kaikkea käyntikorteista messuosastoihin, mutta pääpaino on pienpainatuksissa sekä tarra- ja suurkuvatuotannossa. Yritys osti noin vuosi sitten Spandex Finlandilta (ent. Seri-Deco) HP Latex R1000 -tasotulostimen. TKP-Printin Marcus Wikström kertoo kokemuksistaan.

Olette hankkineet Spandexilta HP Latex R1000 -tasotulostimen. Miten investointi eteni?
– Uuden tasotulostimen hankinta tuli ajankohtaiseksi vuoden 2021 syksyllä, kun meidän jo 7 vuotta talossa ollut silloinen UV-tasotulostin alkoi tulla tiensä päähän. Aluksi mietittiin ihan perus UV-tasokoneita, mutta kävimme Spandexilla katsomassa HP:ta, ja loppuhan on sitten historiaa.

Milloin yhteistyö Spandexin kanssa alkoi ja miten on mennyt?
– Olemme tehneet Spandexin kanssa yhteistyötä jo pitkään, toistakymmentä vuotta. Laite- ja materiaaliostojen lisäksi Spandexin myyjiltä olemme saaneet apua mm. materiaalien valinnassa sekä tukea uusien töiden toteuttamisessa.

Mitkä ovat käyttökokemuksesi HP Latex R1000 -tulostimesta?
– Positiiviset. Tulostin on todella nopea niillä materiaaleilla mihin nopeutta tarvitaan ja laatu esimerkiksi valokuvien tulostamisessa on huikean hyvä. Lopputulos on usein parempi kuin UV-tulostimella. Lateksivärithän sopeutuvat enemmän eri materiaaleihin, esimerkiksi kiiltävissä ja mattamateriaaleissa värit käyttäytyvät enemmän materiaalia mukaillen. Esimerkiksi vaneria tulostettaessa puunsyyt näkyvät selvästi värin läpi, ja antaa näin tulosteille näyttävän lopputuloksen. Myös HP:n valkoinen väri on mahdollistanut vaneria käytettäessä erilaisia lopputuloksia, esim. 50 % peitolla saa ihan erilaisen lopputuloksen. Valkoista väriä on myös tullut hyödynnettyä paljon kirkkaissa tarroissa, valkoisen kun voi valita joko alle tai päälle.

Marcus Wikström esittelee HP Latex R1000 -tulostimen värisäiliöitä. Koneen käyttämä valkoinen väri kiertää koneen sisällä ja yksittäiset värisäiliöt voidaan vaihtaa tulostuksen ollessa käynnissä.

Mitkä ovat HP Latex -tulostimen edut verrattuna UV-tulostimeen?
– Hajuttomuus sekä värien ympäristöystävällisyys on iso plussa. Myös tulostuslaatu on paljon parempi monissa materiaaleissa. Värit ovat vesipohjaisia ja hajuttomia tulostamisen jälkeen. Vasta HP:n tulon jälkeen olen itse huomannut, kuinka paljon vanhasta UV-koneen printeistä lähtikään hajua, ja pitkään tulostamisen jälkeenkin.

– Yksi asia, joka vaikutti valintaan, oli myös HP:n huollettavuus käyttäjän toimesta. Tulostuspäät ovat vaihdettavissa itse, vieläpä kohtuu edulliseen hintaan. Valkoisen värin tulostuspäät saa myös kätevästi parkkiin, kun niitä ei käytä. Takaisin laitto on vain noin 10 minuutin työ. Valkoinen väri jää puolestaan koneeseen kiertämään eikä värihukkaa jää.

Millainen on työtilanne tällä hetkellä?
– Nyt on viime viikkoina kulkenut monta sataa neliötä kennolevyjä koneen läpi, kun olemme tehneet vaalimainoksia. HP:lla on ollut tasaisesti töitä koko sinä aikana, kun laite on meillä ollut. Monikäyttöisyyden myötä myös osa rullatuotannosta on siirtynyt HP:n kontolle, joten kokonaismäärällisesti tulostukset ovat lisääntyneet tämän uuden tulostimen hankinnan jälkeen.



KYSY LISÄÄ:

Spandex Finland Oy / Lassi Suoranta, myyntijohtaja
Puh. 010 841 8080 / myynti.fi@spandex.com
www.spandex.fi

Share: