Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäki laajentuu joustopakkausmarkkinoilla

16.8.2021 17:15Uutiset » Pakkaukset
Elifin ElifProLite-tuote palkittiin German Packaging Awards 2021 -kilpailussa. Tuote on kierrätettävä korkean barrieeritason laminaatti ja palkittiin uusien materiaalien sarjassa. Kuva: Elif.

Huhtamäki vahvistaa asemaansa kehittyvillä markkinoilla ostamalla turkkilaisen Elif-yrityksen, joka on merkittävä vastuullisten joustopakkausten toimittaja globaaleille tuotemerkeille. Elif toimii Turkissa ja Egyptissä.

Tiedotteen mukaan yritysoston myötä Huhtamäki vahvistaa asemaansa johtavana joustopakkausvalmistajana kehittyvillä markkinoilla sekä nykyistä joustopakkausliiketoimintaansa kiinnostavissa kuluttajatuoteryhmissä. Vuonna 1972 perustettu Elif on luotettu pitkäaikainen kumppani globaaleille tuotemerkeille Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella.

Elif on erikoistunut korkealaatuisiin ja vastuullisiin joustopakkauksiin, ja se hyödyntää tuotannossaan monipuolisesti kierrätettyjä muoveja. Sillä on myös edistyksellinen järjestelmä, jossa se kerää talteen ja hyödyntää tuotannossa syntyvän leikkuujätteen niin omista kuin asiakkaidensa toimipisteistä. Yli 90 % Elifin nykyisestä tuotevalikoimasta on kierrätettävää, ja tuotevalikoimaan kuuluu myös kompostoituvia kalvoja.

Vuonna 2020 Elifin liikevaihto oli noin 163 milj. euroa, ja yritys työllistää noin 1 500 ammattilaista kahdessa huippuluokan tuotantolaitoksessaan Istanbulissa, Turkissa ja Kairossa, Egyptissä.

Huhtamäen joustopakkaus-liiketoimintaryhmän liikevaihto oli osavuosikatsauksen mukaan tammi-kesäkuussa 537,8 milj. euroa, jossa on kasvua prosentti viime vuodesta. Koko konsernin liikevaihto kasvoi alkuvuonna 2 prosenttia ja oli 1 676 milj. euroa.

Array
Share: