Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Koponen+Hildén Grafian Vuoden Graafikko

1.2.2024 10:41Uutiset » Toimiala
Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin 2014 perustama Koponen+Hildén on tiedon visualisointiin erikoistunut suunnittelutoimisto. Kuva: Grafia/Sami Heiskanen.

Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin 2014 perustama Koponen+Hildén on tiedon visualisointiin erikoistunut suunnittelutoimisto. He saivat Grafian Vuoden Graafikko 2024 -palkinnon.

Toimisto on tunnettu työstään erityisesti julkisen sektorin kanssa. He auttavat asiakkaitaan datan saattamiseksi kaikille ymmärrettävään ja helposti lähestyttävään muotoon.

Vuoden Graafikko -työryhmä palkitsi Koponen+Hildénin ansiokkaasta työstä informaatiomuotoilun saralla. Työryhmän mukaan ”valeuutisten ja informaatiovaikuttamisen aikana Koponen+Hildénin tekemä tutkimukseen ja dataan perustuva visuaalinen suunnittelu näyttäytyy erityisen ajankohtaisena ja yhteiskunnallisesti merkittävänä. Asiakastöiden lisäksi Koponen+Hildén kouluttaa suunnittelijoita ja organisaatioita, on ollut mukana perustamassa informaatiomuotoiluun keskittyvää Tieto näkyväksi -tapahtumaa (nyk. Visualizing Knowledge), julkaissut perusoppaan Tieto näkyväksi kuvallisen esittämisen tavoista, sekä julkaisee datan visualisointiin keskittyvää informaatiomuotoilu.fi-blogia.”

Yrittäjien lisäksi Koponen+Hildén työllistää kolme palkattua työntekijää. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin julkisen sektorin toimijoita kuten Helsingin kaupunki ja Ympäristöministeriö, tai liittoja, säätiöitä ja muita voittoa tavoittelemattomia järjestöjä kuten Konstsamfundet ja YTN.

Share: