Nelosen festarikesä toteutuu supistettuna

9.6.2021 18:14Uutiset » Tapahtumat
Nelonen Media Live pyrkii toteuttamaan tänä kesänä 11 festaritapahtumaa ympäri Suomen. Kuva: Nelonen Media Live.

Festarikesä uhkasi jo kuivua kokoon koronan takia, mutta nyt Suomen suurin festivaalijärjestäjä Nelonen Media Live pyrkii toteuttamaan tänä kesänä 11 festaritapahtumaa ympäri Suomen. Koronaepidemian hiipuminen on kasvattanut uskoa siihen, että nyt päästään järjestämään yleisön pitkään toivomia musiikkifestivaaleja.

Tänä kesänä järjestettävien tapahtumien joukkoon kuuluvat tiedotteen mukaan mm. Tampereen ylpeys Tammerfest, Savon festarijärkäle Kuopiorock, Vantaan vetovoimaisin musiikkitapahtuma Tikkurila Festivaali sekä kahdella paikkakunnalla yhtäaikaisesti toteutettavat Suomipop Festivaalit ja Iskelmä Festivaalit.

Kaikkiaan Nelonen Media Liven festareita aiotaan järjestää 11 kappaletta ympäri Suomen Vantaasta Ouluun, Porista Kuopioon. Ohjelmistoon on kuulunut noin 20 tapahtumaa vuosittain, joista noin puolet toteutuisi tänä vuonna.

– Ihmisillä on valtava kaipuu festareille. Tämän hetken terveysturvallisuuskehitys näyttää todella hyvältä ja jatkuessaan mahdollistaa tapahtumien toteutuksen, kertoi tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm Nelonen Media Liveltä 20.5.

Nelonen Media Live on osa Sanoma-konsernia, joka panostaa lisää festivaali- ja tapahtumatoimintaan. Sanoma on kasvattanut omistusosuutensa festivaali- ja tapahtumajärjestäjä Nelonen Media Live Oy:stä 60 %:sta sataan prosenttiin. Myyjä on N.C.D. Production Oy:n perustaja, jolta Sanoma osti enemmistöosuuden vuonna 2018.

Koronaviruspandemian vuoksi vuonna 2020 tapahtumia ei järjestetty lainkaan, ja yhtiön liikevaihto oli lähellä nollaa. Vuonna 2019 liikevaihto oli 35 milj. euroa.

Share: