Perheomisteinen tukkukauppa

21.5.2021 11:10Uutiset » Advertoriaalit

Tämä on Vink Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Vink Finland Oy palvelee suomalaisia muovipuolivalmisteiden käyttäjiä koko Suomen alueella kolmen varaston voimin. Varastoista on saatavilla yli 4000 nimikettä, kuten Orafolin Orajet-tuotteet.

 

 

 

Yli 50 vuoden kokemuksella Vink Finland Oy on Suomen johtava muovipuolivalmisteiden maahantuoja. Vink Finland Oy eli puhekielessä “Vinkki” kuuluu kansainväliseen Vink-ryhmään, joka toimii 21 Euroopan maassa ja Kiinassa yhteensä yli 1500 ihmisen voimin.

Vinkillä on 60 vuoden kokemus Euroopan muovipuolivalmistemarkkinoista. Vink muodostaa Euroopan suurimman muovipuolivalmisteisiin keskittyvän tukkukaupparyhmän.

– Kansainvälinen yritysverkosto mahdollistaa parhaiden toimittajien löytämisen ja toimintatapojen jatkuvan kehittämisen. Toimialojen kausittaiset trendit saavuttavat meidät yritysverkostomme kautta jo aikaisessa vaiheessa, jolloin voimme vastata tulevaan tarpeeseen ennakoiden, kommentoi liiketoimintajohtaja Samuli Jääskeläinen kansainvälisyyttä.

Suomessa toiminta keskittyy neljään tuoteryhmään: mainosteollisuus, rakentaminen, prosessiteollisuus ja konepajateollisuus. Eri toimialat tukevat vahvasti toisiaan mahdollistaen erikoisempienkin materiaalien toimittamisen myös suurkuvatuotannon tarpeisiin. Graafisen alan toteutukset ovat usein luovia ja perusmateriaalien käyttökohteet rajallisia. Erityisesti konepajateollisuuden tekniset muovit tuovat aivan uuden tuoteryhmän myös suurkuvatuotannon käyttöön.

Vinkin päävarasto ja tuotantotilat sijaitsevat Keravalla. Varastot löytyvät myös Tampereelta ja Oulusta. Varastoiden lisäksi myyntikonttorit löytyvät Turusta, Kokkolasta, Kouvolasta ja Kuopiosta.

Vink toimittaa omilla autoillaan, sekä eri kuriiripalveluilla suuren osan tilauksista viimeistään seuraavaksi arkipäiväksi.  Lee Lehto näkee tehokkaan toimitusverkoston tärkeänä.

– Mainospintoja valmistavat yritykset tarvitsevat materiaalit usein välittömästi. Pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen tehokkaalla varastoverkostolla sekä nopeilla toimituksilla. Ala on hyvin fragmentoitunut, isojen toimijoiden lisäksi pienten yritysten määrä on merkittävä. Palvelemme kaikenkokoisia yrityksiä samalla tasolla. Vaikka olemme suuri tukkukauppa tarjoamme tuotteita myös pienissä erissä kaikkiin tarpeisiin.

Kehittyvä materiaalivalikoima

Tarrapuolen tarpeisiin Vink vastaa laadukkailla saksalaisilla Orafolin, Neschenin ja Stahlsin tuotteilla.

– Uskomme että asiakkaalle on helpointa hankkia kaikki materiaalit yhdeltä toimittajalta. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotevalikoimaamme ja näin vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Olemme muodostaneet vuosien aikana erittäin hyvät suhteet toimittajiin ja pidämmekin useita heistä  enemmänkin kumppaneina kuin tavarantoimittajina.  Suurkuvatuotannon materiaalitarpeet muuttuvat jatkuvasti. Tässä meitä auttaa kansainvälinen organisaatio, jonka avulla pääsemme trendeihin mukaan, Lehto kertoo.

Levytuotteiden osalta Vinkin valikoima on vähintäänkin riittävä. Levyissä tuoteryhmärajoja ylittävät tuotteet korostuvat. Harva suurkuvamateriaalien toimittaja voi varastoida 35mm paksua akryylilevyä tai PC-putkia.

– Tasotulostimet ovat lisänneet levytuotteiden kysyntää tasaisesti. Yhä pienemmät suurkuvaa tuottavat yritykset investoivat tasotulostimiin. Olemme vastanneet tähän tarpeeseen varastoimalla hyvin kattavan valikoiman nimenomaan tulostuskäyttöön sopivia levyjä, Lehto sanoo.

Muutoksia organisaatiossa

Suurkuvamateriaalien uusi myynti- ja tuoteryhmäpäällikkö Lee Lehto aloitti tehtävässä huhtikuun alussa. Lehdolla on yli 10-vuoden kokemus sign & graphics myyntitiimissä ja vahva osaaminen tuotteista.

– Myynnissä olen päässyt seuraamaan alan kehittymistä. Materiaalitarpeet kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti.

Organisaation johdossa on myös tapahtunut muutoksia. Samuli Jääskeläinen aloitti liiketoimintajohtajana loppukesästä. Hän siirtyi pörssiyhtiöstä myyntijohtajan tehtävistä Vinkille.

– Siirryin pörssiyhtiöstä perheomisteiseen matalan organisaation yritykseen. Suurimpana erona olen huomannut yrittäjälähtöisyyden. Ymmärrämme Vinkillä hyvin myös pienyrittäjien näkökulman. Sign & Graphics -tuotteet ovat minulle uusi toimiala. Olen kuitenkin vakuuttunut Vinkin osaamisesta alalta ja onkin hienoa päästä kehittämään toimintaa tällä tiimillä.

Sahaus- ja työstöpalvelut

Vink sahaa kaikkia myymiään levymateriaaleja mittoihin. Suorituskykyiset sahat, laaja varasto ja osaava henkilökunta mahdollistavat sahausten joustavuuden. Vink toimittaa suurimman osan sahaustilauksista seuraavalle arkipäivälle.

– Sahaamme levyjä päivittäin. Sahaushintamme on varsin edullinen, eikä usein omaa tasoleikkuria kannata kuormittaa esimerkiksi alumiinikomposiittien sahauksilla. Myymme lähtökohtaisesti levyt aina täysinä, jolloin sahauksesta jääneet palat asiakas saa halutessaan mukaansa.

Suurkuvatuotannon rullamateriaalit ovat standardilevyisiä, mutta välillä tarve on epästandardille rullakoolle. Vink kaventaa ja soirottaa rullia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tiettyjä tarralaatuja myydään myös metreittäin.

– Laaja värivalikoima melkein pakottaa myymään tarroja myös metreittäin. Usein tarve on vain muutamia metrejä erikoisempien värien kohdalla. Myös kavennuspalvelumme on hyvin suosittu. Erityisesti heijastavia tarroja soirotetaan kapeiksi rulliksi asennuskohteen mukaan.

Vinkin tuotanto koneistaa muovituotteita kolmessa vuorossa. Teknisten muovien tuotepäällikkö Peter Nyberg kommentoi:

– Mainostuotannon yleisimpiä toteutuksia ovat pyöristykset, rei’itykset, logot ja irtokirjaimet. Koronan myötä myös kirkkaiden levyjen koneistaminen pisarasuojiksi on pitänyt tuotantoa kiireisenä.

Vuonna 2017 valmistunut Keravan päävarasto. Kaikki tulostuskäyttöön tarkoitetut levyt varastoidaan sisätiloissa. Lee Lehto ja Samuli Jääskeläinen varastossa.

Jatkuvaa kehittymistä

Vink avasi verkkokaupan vuonna 2019. Verkkokaupasta löytyy lähes koko tuotevalikoima kaikista tuoteryhmistä.

– Digitalisaatio ajaa myös tukkukauppaa verkkoon. Nuoremmat sukupolvet ovat tottuneita ostamaan verkosta vapaa-ajallaan. Tämä trendi siirtyy pakostakin myös tukkukauppaan. Mainospuolen yritykset ovat löytäneet verkkokaupan hyvin. Meillä on hyvin kattavasti tuotetietoa ja tarvittavat dokumentit tuotteista verkossa. Verkkokaupan yritystunnukset saat joko verkkosivun lomakkeella, tai pyytämällä alueesi myynnistä.

– Toivotamme kaikille tsemppiä näinä vaikeina aikoina. On ollut ilo seurata kuinka innovatiivisesti suurkuva-alan yritykset ovat selvinneet koronan tuomista hankaluuksista. Täysin uusia tuotteita on tuotu nopeasti markkinoille ja markkinat ovat selvinneet odotettua paremmin, kertovat Lee Lehto ja Samuli Jääskeläinen lopuksi.

Verkkokauppa lyhyesti

– Avattu 2019
– Lähes koko tuotevalikoima
– Tuotedokumentit
– Tuotetieto
– Tilaushistoria
– Yrityskohtainen hinnoittelu
– Saatavuustiedot
– Palvelee 24/7


Vink Finland Oy kuuluu kansainväliseen Vink-ryhmään, joka toimii 18 Länsi-Euroopan maassa ja Kiinassa yli 1500 ihmisen voimin. Suomessa Vinkillä on kahdeksan toimipistettä. Pääkonttori, tuotanto ja keskusvarastomme ovat Helsingin kupeessa Keravalla. Suomessa Vink myy tuotteitaan lukemattomiin eri käyttökohteisiin tuhansille asiakkaille lukuisille eri toimialoille. Toimintamme keskittyy neljälle eri avaintoimialalle: Mainostaminen ja graafiset sovellukset, Rakentaminen, Prosessiteollisuus ja Konepajateollisuus. Lisätiedot: vink.fi.

Share: