Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricoh haluaa auttaa painoyrittäjiä

21.1.2022 13:52Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Ricoh Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Jo ennen pandemiaa alkaneen merkittävän muutoksen alla toiminut painoala on saanut syliinsä uusia haasteita. Korona-aalto yksi toisen perään on luonut painotaloille suurta epävarmuutta tulevaisuuden ennakoinnissa, muun muassa tapahtumamarkkinoinnin toteuttajana. Alan toimijat ovat kuitenkin löytäneet kriisistä myös lisää liiketoimintaa, esimerkiksi koronaan liittyvien myymäläopasteiden tai kasvaneiden suorapostitusmäärien toteuttajana. Kuitenkin, vaikka töitä olisi,  laitetoimittajalla ei ole toimittaa painokoneisiin väriä.

On useita tärkeitä liiketoiminnan osa-alueita, joita laitetoimittajan on pystyttävä painoasiakkailleen turvaamaan.

– Huoltopalvelut tarvike- ja väritoimituksineen kuuluvat olennaisena osana asiakkaalle annettavaan palvelulupaukseen. Ei ole sattumaa, että Ricoh tuottaa väriaineet neljässä eri tehtaassa, jotka sijaitsevat maantieteellisesti erillään. Tuotantolaitoksissa tuotetaan väriainetta sekä tuotanto- että toimistolaitteisiin, tällöin paikallisen kriisin sattuessa väriaineiden tuottaminen on Ricoh-laitteesta riippumatta aina loppuasiakkaille turvattu, toteaa Lassi Simojoki, Graphic Communications Business Manager, Ricoh Finland Oy.

Globaalin konttipulan aiheuttamat logistiikkahaasteet ja laitteiden tuotantoa koskeva sirupula on saattanut useat laitetoimittajat erikoiseen tilanteeseen. Investointihalukkuutta olisi, mutta laitteita ei kaikilla toimijoilla ole toimittaa.

– Ricohin tuotantolaitteiden saatavuus Euroopassa on varsin hyvällä tasolla. Toki sirupula on vaikuttanut myös meidän toimintaamme, mutta olennaista kyseisen haasteen kanssa on ollut ennakoida tilannetta jo varhain silmällä pitäen laitelogistiikkavirtoja alueellisesti. Tiukka lyhytjänteinen logistiikan optimointi alueellisesti ei nyt toimi ja kärjistää ongelmaa. Toimenpiteet on täytynyt tehdä hyvin varhain ennakoiden, Simojoki kertoo ja jatkaa:

– Voimme tälläkin hetkellä tarjota nopealla toimituksella maavarastoltamme tuotantolaitteita asiakkaan tarpeisiin. Asiakkaat saavat meiltä tarvittaessa digipainokoneet jopa lyhytaikaisella vuokrasopimuksella, jotta he pystyvät pitämään tuotannon pyörimässä ja palvelemaan asiakkaitaan normaalisti. Myös uusien laitteiden toimitukset onnistuvat ilman suurempia viiveitä. Asiakaspalvelu ja sujuva toiminta on meille sydämenasia. Rohkeasti vaan yhteyttä ja ratkaistaan haasteet yhdessä, Simojoki sanoo.

 


Lisätietoja Ricoh tuotantolaitteista- ja palveluista:

Lassi Simojoki
RGC Business Manager
puh. 040 733 3365
lassi.simojoki@ricoh.fi

Share: