Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Lippusi mustesuihkujunaan

17.11.2021 12:15Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Kyocera Document Solutions Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Tietopalvelu Groupin myyntijohtaja Jari Sirola ja Kyoceran Suomen tuotantolaiteliiketoiminnan myyntipäällikkö Johanna Neiglick  testaamassa TASKalfa Pro 15000c:n suorituskykyä. Laite löytyy Tietopalvelun tiloista Helsingin Konalasta.

Kyocera on tunnettu jo pitkään laadukkaiden mustesuihkupäiden valmistajana. Nyt yhtiö on tuonut mustesuihkuosaamisensa omaan laitteeseen: KYOCERA TASKalfa Pro 15000c.

Tuotantotason mustesuihkutulostaminen on tehnyt tuloaan jo noin 10 vuotta. Markkinoille tulivat ensin rullalta tulostavat laitemallit, mutta viimeisen viiden vuoden aikana on lanseerattu myös useita arkkimustesuihkukoneita. Niiden laatu- ja nopeuskehitys on ollut huimaa. Ei siis ihme, että monet pienenevien painosmäärien kanssa kamppailevat offsetpainotalot seuraavat mustesuihkukoneiden kehitystä silmät kovana. Toinen kiinnostunut ryhmä on digipainotalot, jotka halajavat lisää kustannustehokkuutta verrattuna perinteisiin elektrofotografia-digipainokoneisiin.

– Kun katsotaan maailman printtimarkkinan ja eri teknologioiden kehitysennusteita on digitaalinen mustesuihkutuotantoteknologia kiistatta se teknologia, joka tulee haukkaamaan kiihtyvällä vauhdilla yhä suuremman osan painotuotevolyymeista. Vuotuiset kasvuprosentit ovat olleet kaksinumeroisia, vahvistaa Kyocera Document Solutions Finlandin tuotantolaiteliiketoiminnan myyntipäällikkö Johanna Neiglick.

– Jos tarkastellaan mistä painotekniikoista arkkimustesuihkun volyymit ovat viime vuosina siirtyneet, on elektrofotografiasta siirtyneiden töiden osuus ylivoimaisesti suurin. Kyoceran teknologia madaltaa mustesuihkun käyttöönoton kynnystä tarjoten tuottavan ja investoinniltaan maltillisen vaihtoehdon, Neiglick jatkaa.

Kyoceran mustesuihkukone TASKalfa Pro 15000c täyttää nyt aukon tarjonnassa ja madaltaa askelmaa hypätä mukaan mustesuihkuteknologian kasvujunaan.

KYOCERA TASKalfa Pro 15000c -koneen ominaisuuksia:  • jopa miljoona A4/kk • nopeus 150 A4/min • SRA3- formaatti, 52-360 g/m2 • todella edullinen pienen peittoasteen töissä • ekologinen, mm. alhainen sähkönkulutus • huoltovapaa mustesuihkuteknologia • ei vaadi paljon tilaa, eikä iv-kanavia • imualisteiset syöttöyksiköt • helppokäyttöinen • EFI Fiery -tulostuspalvelin

Kenelle laite sopii?

Kyoceran mustesuihkulaitteita on asennettuna Euroopassa jo yli 40 kappaletta, vaikka myynti aloitettiin koronapandemian aikana. TASKalfa Pro 1500c julkistettiin vuoden 2019 lopulla eli juuri ennen pandemian puhkeamista. Asiakaskenttä koostuu tulostustaloista, postitusyrityksistä, suoramarkkinointitaloista, kirjapainoista, pankeista, yliopistoista ja niin edelleen.

– Laitteen suositeltu kuukausittainen tulostusvolyymi on alhaisimmillaan 150 000 A4-pintaa. Maksimissaan puhutaan noin miljoonasta A4:stä. Kohderyhmämme on keskisuuret volyymit, kertoo Kyoceran Euroopan Marcel Ebbenhorst, Manager Production Print, Hardware Product Marketing.

Ebbenhorst näkee, että laitteella on hyvä markkinarako. Se on ensinnäkin tehokkaampi kuin useimmat toonerikoneet (nopeus 150 A4/min, ei hidastu), ja toisaalta muihin hintaviin ja kookkaisiin mustesuihkuarkkikoneisiin verrattuna se on järkevän kokoinen, järkevän hintainen ja tarpeeksi tehokas suuriinkin volyymeihin. Tavallisia päällystettyjä papereita laitteella ei voi painaa, mutta päällystämättömät ja mustesuihkulle optimoidut päällystetyt paperit toimivat mainiosti. Materiaali voi olla jopa 360 grammaista paksua kartonkia.

– Tietenkin myymme laitetta vainasiakkaille, joiden tuotantoon se soveltuu. Koneemme ei esimerkiksi ole järkevä hankinta, jos on tarkoitus painaa jatkuvasti isoja väripintoja. Hyvä taso pääosin on alle 20 prosentin väripeittoaste. Jos tuotannossa tehdään esimerkiksi laskuja, transpromo/transaktiodokumentteja, suorapostitusta tai vaikka oppikirjoja ja manuaaleja, on TASKalfa Pro 15000c mainio valinta näiden dokumenttien työjuhdaksi, Ebbenhorst kertoo.

Meillä on Pohjoismaiden ensimmäinen kone Konalassa. Olemme hyvin vakuuttuneita laitteen laadusta ja helppokäyttöisyydestä.

Merkittävä etu TASKalfa Pro 15000c -laitteessa on myös sen pieni sähkönkulutus.

– Laitteen lämpötila on vain 58 celsiusta ja sähkönkulutus on vain noin kolmasosa tooneriteknologiaan verrattuna. Laite ei myöskään tarvitse erikseen kuumailmakanavia ja ylipäätään sen ympäristöjalanjälki on hyvin pieni, Ebbenhorst sanoo.

Kyoceran Euroopan Marcel Ebbenhorst (Manager Production Print, Hardware Product Marketing) kertoo Kyoceran tuovan markkinoille lisää ammattitason mustesuihkulaitteita.

Suomessa jo myyntikumppani

Suomessa on jo asennettuna yksi TASKalfa Pro 15000c. Se löytyy Kyoceran Suomen jälleenmyyjältä, Tietopalvelu Groupin tiloista Helsingin Konalasta. Yhtiöllä on kuusi toimipaikkaa ympäri Suomea ja pääpaikkana toimii Hämeenlinna.

– Meillä on Pohjoismaiden ensimmäinen kone Konalassa. Olemme hyvin vakuuttuneita laitteen laadusta, toimintavarmuudesta ja helppokäyttöisyydestä, kertoo Tietopalvelu Groupin myyntijohtaja Jari Sirola.

Kyocera on Tietopalvelun yksi pääedustuksista, muita ovat mm. HP ja Epson. Erittäin tärkeä asia on, että yrityksellä on maanlaajuinen huoltopalvelu, vaikka TASKalfa Pro 15000c onkin osoittautunut käytössä hyvin huoltovapaaksi.

– Toonerikoneisiin verrattuna mustesuihkuteknologiassa on huomattavasti vähemmän kuluvia vaihdettavia osia. Kesäloman jälkeen, vaikka kone oli ollut monta viikkoa ilman käyttöä, mustesuihkupäät olivat kunnossa ja jälki oli erinomaista, Sirola kertoo.

Kyoceran Johanna Neiglick innostuu jatkamaan aiheesta:
– Kyoceran mustesuihkuteknologia on suunniteltu kestämään. Verrattuna esimerkiksi elektrofotografiseen teknologiaan on mustesuihkujärjestelmän huolto vähemmän intensiivistä ja käyttöasteen maksimoimiseksi on myös käyttäjän mahdollista tehdä laitteen ylläpitotoimia.

Mustesuihkutuotantolaitteiden kehittäminen on Kyoceralle strateginen valinta ja markkina tulee näkemään uusia versioita tulevaisuudessa. Soveltuvilla tuotteilla KYOCERA TASKalfa Pro 15000c on järkevä, ympäristöystävällinen ja kustannustehokas ratkaisu hypätä mustesuihkujunan matkaan.



Lisätietoa antavat

KYOCERA Document Solutions Finland Tietopalvelu Group
Johanna Neiglick Jari Sirola
puh. 040 768 4162 puh. 040 637 7761
johanna.neiglick@dfi.kyocera.com jari.sirola@tietopalvelu.com

Array
Share: