Puupohjainen muovietiketti pullovesiin

23.6.2020 11:46Uutiset » Pakkaukset
Vellamo-pulloveden etiketit ovat puupohjaista muovia ja niissä on älytarraominaisuus. Kuva: UPM.

UPM Raflatac ja kivennäisvesibrändi Vellamo ovat tuoneet yhteistyössä markkinoille innovatiivisen ja kestävää kehitystä edistävän etikettimateriaalin. Vellamo-pullojen läpinäkyvä etiketti on painettu maailman ensimmäiselle ja ainoalle puupohjaisesta polypropeenimuovista valmistetulle etikettimateriaalille.

UPM Raflatac Forest Film PP valmistetaan täysin puupohjaisesta UPM BioVerno –naftasta, jonka selluntuotannon tähteenä syntyvä raaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

– Tällainen yhteistyö tuo erinomaisesti esiin etikettimateriaalien merkityksen kestävän kehityksen mukaisissa pakkauksissa. Innovatiivinen etikettimateriaalimme vastaa brändiomistajien tarpeeseen korvata perinteisiä fossiilipohjaisia materiaaleja uusiutuvilla., toteaa UPM Raflatacin filmitarraliiketoiminnan johtaja Timo Kekki.

Forest Film PP -etikettimateriaali tarjoaa tiedotteen mukaan Vellamon kaltaisille brändeille tehokkaan tavan saavuttaa kestävään kehitykseen liittyvät tavoitteet tuotteen suorituskyvystä tinkimättä. Se on valmistettu kokonaan uusiutuvista puupohjaisista raaka-aineista ISCC-sertifioidussa arvoketjussa, ja vastaa laadultaan ja suorituskyvyltään fossiilisista raaka-aineista valmistettua muovipohjaista etikettimateriaalia.

– Yhteistyö UPM:n kanssa tukee tavoitettamme hiilineutraaliuden saavuttamiseksi niin tuotannon, pakkaamisen kuin logistiikankin osalta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme paitsi ainutlaatuisen, myös puhtaan ja kestävää kehitystä tukevan tuotteen, kertoo Ice Age Water Ltd:n toimitusjohtaja Petteri Ahonen.

Pullon etiketissä on hyödynnetty myös UPM Raflatacin innovatiivista RafMore by UPM Raflatac-älytarraratkaisua, jonka ansiosta kuluttaja voi skannata Vellamo-pullon etiketin ja nähdä reaaliaikaista tietoa tuotteen elinkaaresta ja hiilijalanjäljestä. UPM Raflatac laajensi hiljattain Forest Film -tuotevalikoimaansa teollisuuden ensimmäisellä puupohjaisella polyeteenietiketillä, joka soveltuu erityisesti kodinhoitotuotteiden sekä kosmetiikan ja hygieniatuotteiden etiketöintiin.

Share: