Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Naiset luotsaavat perheyritystä kasvuun

7.12.2023 15:59Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Docus Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Odotukset RICOH Pro C9500 -investoinnista ovat suuret: se vapauttaa meitä muihin tehtäviin ja tuo luotettavuutta tuotantoon, kertovat Picaset Oy:n Erja Kiviranta ja Elena Nurmi.

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Picaset on vuonna 1981 perustettu painotalo, joka on pitänyt pintansa jo vuosien ajan. Yritystä luotsaavat isänsä jalanjäljissä Erja Kiviranta ja Elena Nurmi.

“Tavoitteenamme on ollut pysyä kehityksen kärjessä ja siksi valitsemme digitaaliseksi väriarkkipainokoneeksi markkinajohtajan eli RICOH Pro C9500”, kiteyttävät yrittäjät.

Picaset päätti kilpailuttaa arkkipainokoneen hankinnan kolmen alan yrityksen kanssa ja valitsi lopulta Ricohin lippulaivamallin, jonka Docus toimitti yritykselle lokakuussa 2023. Kilpailutusvaihe oli Picasetille tärkeä ja se toteutettiin huolellisesti.

“Halusimme tehdä kilpailutuksen huolella ja meillä oli kolme toimittajaa ja laitetta siinä mukana. Kilpailutusvaihe kesti noin puolitoista kuukautta, jonka jälkeen teimme valinnan”, kertoo Kiviranta.

“Yhteistyö Docuksen kanssa vakuutti meidät ja siellä on hyvä meininki, mikä on tärkeää tulevaisuuden yhteistyön kannalta”, jatkaa Nurmi.

Olin kuullut entisiltä kollegoilta hyvää Ricohin painokoneista, kertoo Picaset Oy:n tuotantovastaava Jaakko Esa.

Tuotantoon varmuutta ja tehokkuutta

Kun edellisestä painokoneesta loppui huoltosopimus, Nurmi ja Kiviranta päättivät kilpailuttaa uuden laitehankinnan huolellisesti. He testasivat painokoneita toimittajien demossa yhdessä henkilökuntansa kanssa.

“Meille oli selvää, että omat operaattorimme osallistuvat valintaan, sillä heillä on paras ymmärrys asiasta”, kertoo Nurmi.

Lopulliseen valintaan vaikuttivat lopulta painokoneen uusin tekniikka, Docuksen lisäarvopalvelut sekä varaosien ja värien saatavuus. RICOH Pro C9500 antaa Picasetille mahdollisuuden laajentaa tulovirtoja ja parantaa toiminnan tehokkuutta. Se tehostaa työnkulkua, optimoi kustannuksia ja siten yksinkertaistaa toimintoja muun muassa automaatiolla, mikä taas vapauttaa aikaa muihin tehtäviin.

“Erityisesti Ricohin Auto Color Diagnostiikka kiinnosti meitä: skanneri valvoo painojälkeä ja tunnistaa virheet ja pysäyttää koneen, jolloin me voimme huoletta antaa suuriakin painomääriä koneelle”, kertoo Kiviranta.

“Yhteistyö Docuksen kanssa alkoi heti hyvin ja meitä kiinnosti erityisesti Docuksen lisäarvopalvelut, joita olemme vasta aloittamassa”, jatkaa Nurmi.

Loppuvuodesta Docus asentaa vielä lisää osia painokoneeseen, jolloin väridiagnostiikkaa päästään vasta toden teolla testaamaan.

Markkinajohtajan matkassa on helppo kulkea.

Päätökset tehdään ympäristö edellä

Picaset pitää tärkeänä ympäristöasioiden huomioimista kaikissa valinnoissa ja päätöksissä. Docuksen toimittamalla Ricoh Pro C9500 -painokoneella on energiansäästösertifikaatti, mikä osaltaan vaikutti valintaan.

“Ympäristön huomioiminen on meille tärkeää, eikä se ole pelkkää sananhelinää, vaan tekoja ja valintoja”, kuvailee Nurmi.

Picaset on jo vuosia järjestänyt kuljetukset ulkopuolisen lähettipalvelun sähköautoilla ja biokaasukäyttöisillä paketti- ja kuorma-autoilla. Materiaalivalinnoissa suositaan aina suomalaisia valmistajia.

“Teemme ylijäämistä omia vihkoja tai viemme paperia päiväkoteihin: periaate on se, ettei mitään heitetä hukkaan”, kuvailee Kiviranta.

Picaset hakee orgaanista kasvua ja keskittyy tehostamaan ja monipuolistamaan edelleen omaa tuotantoaan. Kasvuhaluja ja kapasiteettia on: investoinnilta odotetaan sujuvuutta tuotantoon ja luetettavuutta suurienkin painosmäärien valmistukseen.

Tämän syksyn projektina yrityksellä on ollut Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän rakentaminen. Sen avulla Picaset tunnistaa oman toimintansa ympäristövaikutukset ja pyrkii edelleen kehittämään toimintaansa kestäväksi ja vastuulliseksi.

Yrittäjät Erja Kiviranta ja Elena Nurmi pitävät ympäristöarvoja tärkeinä ja tekevät investoinnit vastuullisuus edellä.

 


 

Kysy lisää Ricoh-tuotteista Docukselta:
info@docus.fi, puh. 010 418 0860

Share: