Kuvaverkko virtaviivaistaa valokuvatuotannon

9.9.2019 09:05Uutiset » Toimiala
Kuvaverkko järjestää vuosittain yli 400 000 ihmisen muoto- ja ryhmäkuvaukset. Kuva: Kuvaverkko.

Kuvaverkko Oy on Suomen suurin valokuvausyritys. Yritys investoi alkuvuodesta 2019 HP Indigo 7900 -painokoneeseen, joka toimitettiin ja asennettiin Visutechin toimesta. Uuden painokoneen korvattua entiset hopeahalidi-laitteet Kuvaverkko on voinut virtaviivaistaa tuotannon tinkimättä kuvanlaadusta ja laajentaa tuotevalikoimaa.

Kuvaverkko järjestää vuosittain yli 400 000 ihmisen muoto- ja ryhmäkuvaukset pääasiassa päiväkodeissa, kouluissa, urheiluseuroissa ja yrityksissä.

Tiedotteen mukaan HP Indigo -teknologian avulla Kuvaverkko tuottaa valokuvia korkeammalla valokuvalaadulla kuin mihin asiakkaat ovat tähän asti tottuneet. Samalla voidaan nauttia digitaalisuuden hyödyistä, kuten nopeammasta tuotannon läpimenosta ja poikkeuksellisesta joustavuudesta.

Kuvaverkon hankkima HP Indigo 7900 on varustettu seitsemällä väriasemalla sekä Light Cyan- ja Light Magenta-lisäväreillä, jotka täydentävät CMYK-prosessivärien sävyaluetta. Tuloksena on parempi valokuva pehmeämmillä sävyillä ja täydellisimmillä väreillä. HP Indigolla painetut kuvat ovat fotorealistisimpia kuin perinteisin menetelmin kehitetyt kuvat. Tarjolla on myös lisäväri Light Light Black, jota voidaan hyödyntää sekä normaalin mustan ohella kaksivärisessä mustavalkotulostuksessa, että monivärikuvissa pehmentämään harmaasävyliukuja ja parantamaan kuvanlaatua.

Suuria säästöjä kustannuksissa

– Kuvan laatu on entistä parempi ja tuotantonopeus kaksinkertainen verrattuna aikaisempaan. Lisäksi säästämme henkilökuluissa 70 %, kertoo toimitusjohtaja Petri Karjalainen.

Uusi painokone on myös ympäristöystävällinen. Siirtyminen perinteisestä hopeahalidi-pohjaisesta tuotannosta digitaaliseen offsetpainamiseen vähentää Kuvaverkon haitallisten kemikaalien käytön minimiin.

– HP Indigo ei tuota hopeahalidi-jätteitä. Nykyinen tuotantoympäristömme on ympäristöystävällisempi ja samalla kun vähennämme jätteitä säästämme myös kustannuksia. Säästämme noin 60 000 euroa vuosittain haitallisten jätteiden käsittelystä, Karjalainen sanoo.

Share: