Granon lakko peruuntui, sovittelu jatkuu

10.6.2020 14:23Uutiset » Toimiala
Granon toimitusjohtaja Pekka Mettälän mukaan lakon ajoitus oli todella huono ja olisi aiheuttanut isoja haasteita. Kuva: Grano.

Teollisuusliitto on perunut 10.6. alkavaksi aiotun lakon Granon toimipisteissä. Työehtojen soveltamisalaan liittyvään kiistasta neuvotellaan seuraavan kerran torstaina 11.6. valtakunnansovittelijan johdolla. Granon toimitusjohtaja Pekka Mettälä on ilahtunut Teollisuusliiton päätöksestä ja uskoo, että neuvotteluja päästään nyt jatkamaan hyvistä lähtökohdista.

Mettälän mukaan lakon ajoitus oli todella huono ja olisi aiheuttanut isoja haasteita. Sekä yhteiskunta että yritykset – Grano mukaan lukien – ovat merkittävissä vaikeuksissa koronapandemian ensimmäisen aallon jäljiltä ja Suomen talous on kääntynyt syvään taantumaan.

– Grano on ollut koko ajan sitä mieltä, että tämä varsin monitahoinen, eikä millään lailla yksiselitteinen, eri työehtosopimusten ja työehtojen soveltamisalaan liittyvä asia pitäisi ratkaista liittojen kesken neuvotellen. Nyt tehdyn päätöksen turvin saamme sekä neuvottelu-, että työrauhan asian ratkaisemiseksi, Mettälä sanoo.

Paltan jäsenyritys Grano on vuosikymmenet soveltanut henkilöstöönsä yleissitovaa tulostusalan työehtosopimusta, jonka sopimusosapuolia ovat olleet Palta ja PAM. PAM ilmoitti helmikuussa yksipuolisesti lakkauttavansa kyseisen sopimuksen. Teollisuusliitto vaatii, että Granossa noudatetaan media- ja painoalan yleissitovaa työehtosopimusta, jossa toisena osapuolena on Medialiitto.

Share: