Suomalaiset menestyivät ScanStar-pakkauskilpailussa

1.9.2020 17:21Uutiset » Pakkaukset
Palkittuun Domino-keksien koteloihin on painettu 1 200 erilaista kuluttajien lähettämää kuvaa heidän lempipaikoistaan Suomessa. Fazerin pakkauksen painoi PackageMedia Oy. Kuva: Pyroll.

Pohjoismaisille pakkausvalmistajille on myönnetty yhteensä 17 palkintoa tämänvuotisessa ScanStar-pakkauskilpailussa. Suomalaiset pakkausratkaisut saivat kahdeksan palkintoa. Kilpailun 29 osallistujaratkaisua edustivat laajasti pakkausalaa: mukana oli logistiikkaratkaisuja, elintarvikepakkauksia, lahjapakkauksia ja myymäläpakkauksia niin isoilta kuin pieniltäkin alan yrityksiltä.

Koska kilpailu on skandinaavinen, valtaosa kilpailuun osallistuneiden pakkausten materiaaleista oli tiedotteen mukaan luonnollisesti kuitupohjaisia, ja vain muutama pakkausinnovaatio edusti muoviratkaisuja. Kilpailu kuitenkin osoitti, että palkintosijoilla on tilaa myös muovisille ratkaisuille, kunhan muovia käytetään oikealla tavalla.

Kilpailun tuomaristo antoi ”Most sustainable packaging” -erikoismaininnan DS Smithin Arla Unikalle aaltopahvista toteuttamalle verkkokauppapakkaukselle, joka säilyttää tuotteet viileässä kuljetuksen ajan ja korvaa ennen käytössä olleen EPS-pakkauksen.

Suomalaisista yrityksistä palkittiin Atria, DS Smith, Metsä Board, Paptic ja Pyroll. Stora Enso palkittiin peräti kolmella ScanStarilla. Kaikki palkitut pakkaukset löytyvät tästä.

ScanStar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille, valmistetuille tai käytettäville pakkauksille. Sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Tänä vuonna kilpailun järjesti Suomen Pakkausyhdistys ry.

ScanStarilla palkitut pakkausratkaisut saavat oikeuden osallistua pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn WorldStar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Share: