Paperiset RFID-tunnisteet auttavat muotiketjua

22.5.2020 07:30Uutiset » Pakkaukset
Paperiset älytunnisteet on helppo kiinnittää tuotelappuihin tai -tarroihin. Kuva: Stora Enso.

Pohjoismainen muotiketju Gina Tricot on ottanut käyttöön Stora Enson ECO RFID -tunnisteet tuotelapuissaan. ECO RFID -tunnisteita on toimitettu jo miljoonia Gina Tricot’n verkkokaupassa ja 160 kivijalkakaupassa myytäviin vaatemallistoihin.

Stora Enson ECO RFID Retail Collection -mallisto on suunniteltu erityisesti vähittäiskaupan tarpeisiin, joten älytunnisteet on helppo kiinnittää tuotelappuihin tai -tarroihin. Ainutlaatuiseen teknologiaan perustuvat paperipohjaiset RFID-tunnisteet ovat muoviton ja kierrätettävä ratkaisu tuote- ja hintatietojen sähköiseen hallintaan.

– Stora Enson ECO RFID -teknologian käyttöönotto auttaa yhtiötämme pienentämään hiilijalanjälkeään ja tuo kuluttajien saataville ympäristöystävällisempää muotia. Pystymme vähitellen luopumaan muovisista vaihtoehdoista ja lisäksi optimoimaan toimitusketjua, kun varastonhallinta sujuvoituu ja tehostuu, sanoo Gina Tricot’n Global Production and Sustainability Manager Emma Garrote.

Yritysten yhteistyö alkoi vuonna 2019. ECO RFID -tunnisteilla varustetut hintalaput suunnittelee etikettivalmistaja Nilörn. Integroidun ratkaisun ansiosta Gina Tricot on voinut korvata muovitunnisteet paperipohjaisilla, mikä on pienentänyt yhtiön RFID-tunnistukseen liittyviä hiilidioksidipäästöjä 35 prosenttia.

– Patentoitu ECO-teknologiamme on kehitetty erityisesti ympäristöarvoihin sitoutuneiden jälleenmyyjien tarpeisiin. Vastuullisuutensa lisäksi tuote on teknisesti toimiva ja kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Sen avulla varastonhallinta paranee, mikä on tärkeää kilpailluilla muotimarkkinoilla, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Ville Voipio Stora Enson Intelligent Packaging -yksiköstä.

Share: