Paperi korvaa alumiinia ruokapakkauksissa

11.9.2020 08:06Uutiset » Pakkaukset
Maggi-liemikuutiot pakataan Ranskassa paperiin alumiinilaminaatin sijaan. Kuva: Nestlé.

Suuret brändit etsivät nyt keinoja korvata alumiinia ja monikerroslaminaatteja pakkauksissaan. Nestlén liemikuutiobrändi on ensimmäisenä suurena valmistajana korvannut monikerroslaminaatin kierrätettävällä paperilla liemikuutiopakkauksissa. Tätä varten myös pakkauskoneita päivitettiin sopivaksi uudelle materiaalille.

Uusi pakkausratkaisu on otettu ensimmäiseksi käyttöön brändin luomukuutioissa Ranskassa. Nestlén mukaan pakkauksissa käytetään FSC-sertifioitua paperia. Ratkaisu liittyy yrityksen ohjelmaan tehdä kaikista pakkauksistaan kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Alumiinia käytetään yleisesti tämän tyyppisissä elintarvikepakkauksissa sen hyvien suojausominaisuuksien vuoksi. Alumiinia sisältävää monikerroslaminaattia ei kuitenkaan ole helppo kierrättää.

– Suurin kohtaamamme haaste oli kehittää taitettava, suljettava materiaali, joka on tarpeeksi luja riittävän suojauksen saamiseksi samalla kun sen on helposti kierrätettävissä, sanoo Torsten Pohl, joka johtaa Nestlén elintarvikkeiden tuotetekniikkakeskuskusta Saksassa.

Share: