Koneellinen niputus tehostaa suoran jakelua

21.11.2017 10:24Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Neopostin Matti Suntio (vasemmalla) ja Ilves Jakelun Pertti Leppänen uuden koneen ääressä.

Ilves-Jakelu Oy on ottanut käyttöön Duplon lajittelu- ja niputuskoneen. Sen avulla säästetään aikaa ja tehostetaan suoramainosten jakelua.

Digitalisaation myötä kirjepostin ja tilattujen paperilehtien jakelumäärä on laskenut, kun taas osoitteettomat mainoslähetykset ja kaupunkilehdet ovat säilyttäneet osuutensa markkinoinnissa ja viestinnässä. Ilmaisjakelulehtien ja osoitteettomien mainoslähetysten manuaalinen lajittelu on kuitenkin aikaa vievää.

Uudella Duplo DM Mini Collation -koneella lopputuloksena saadaan jakovalmiit niput, jotka voidaan toimittaa suoraan jakajille. Näin he voivat käyttää säästyneen lajitteluajan nippujen jakamiseen. Kun lajitteluerä muodostuu 5-8 mainoslähetystä ja kaupunkilehdestä, kone pystyy lajittelemaan jopa 20 000 mainoslähetystä tunnissa. Kone sopii siis suuremmillekin jakelumäärille.

– Jatkossa jakajien ei tarvitse enää itse lajitella mainoslähetyksiä nippuihin vaan kone hoitaa sen automaattisesti. Laitteen asentaminen on helppoa, ja se toimii normaalilla verkkovirralla. Ensimmäiset laitteet Suomessa on asennettu Ilves Jakelun Hämeenlinnan sekä Forssan jakeluhuoneisiin. Ne ovat osoittautuneet kustannustehokkaiksi ja toimiviksi ratkaisuiksi Ilves Jakelun tarpeisiin, kertoo myyntipäällikkö Matti Suntio Neopost Finland Oy:stä.

– Olemme siirtämässä osoitteettomien suoramainosten ja kaupunkilehtien jakelua myös sanomalehtien varhaisjakeluun, jolloin säästetään jakelukustannuksissa, etenkin kulkemisen osalta haja-alueilla, sanoo Pertti Leppänen, Ilves Jakelun jakelupäällikkö.

Share: