Tehokkuutta ja efektejä

14.10.2019 17:14Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Docus Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Eräsalon Kirjapainon toimitusjohtaja Markku Rönkä: “Laadun takaa ammattitaitoinen henkilökunta ja alan uusin tekniikka – myös yhteistyökumppanimme ovat alan johtavia toimijoita.” Kirjapainossa työskentelee myös Markun poika Werner.

Uusi hybridi työnkulku ja digipainokoneet ovat Eräsalon Kirjapainon tuotannon tehokkuuden avaimet.

Vuonna 1933 perustettu tamperelainen perheyhtiö Eräsalon Kirjapaino Oy panostaa voimakkaasti laatuun ja tehokkuuden kasvattamiseen. Eräsalon Kirjapaino on solminut Docus Oy:n kanssa monivuotisen kumppanuussopimuksen digipainokoneista ja niihin liittyvistä palveluista.

Eräsalon Kirjapaino investoi kahteen Ricohin valmistamaan digipainokoneeseen, jotka liitetään Heidelbergin Prinect-työnkulkuun. Versafire EP tulee järeään digitaaliseen tuotantoon ja Versafire EV monipuoliseen digituotantoon – varustettuna useilla lisäväriyksiköillä, mm. valkoisella ja kirkkaalla värillä.

Teknologia

– Tutustuimme markkinoilla tarjolla oleviin ratkaisuihin tarkasti. Ricohin laatu, kustannustehokkuus ja kahden koneen tuoma tuotantovarmuus sai meidät päätymään Docuksen ja Heidelbergin tarjoamaan ratkaisuun. Nyt digipainokoneet ja Heidelbergin offsetit ovat saman työnkulkujärjestelmän takana, kertoo Markku Rönkä.

Docuksen ratkaisuehdotus yhdessä Heidelbergin ohjelmistojen kanssa täyttivät parhaiten vaatimuksemme.

– Ratkaisu maksimoi sekä prepressin että tuotannon työnkulkujen tehokkuuden. Sen avulla töiden järjestely ja hallinta helpottuu huomattavasti. Tämä mahdollistaa töiden nopean läpiviennin ja kasvattaa kannattavuutta.

– Laadun varmistaa Docuksen asiantuntijat, valmistajan tekninen tukiorganisaatio ja Heidelbergin ammattitaito, Rönkä toteaa ja jatkaa:
– Voimme luottaa, että palvelu pelaa ja saamme parhaan mahdollisen tuen tuotekehityksestä aina painamiseen asti. Digipainokoneilla painettavien materiaalien kirjo on valtava, uusilla koneilla pystytään tuottamaan nopeasti ja laadukkaasti monenlaiset materiaalit – lisäväriyksiköillä pystytään painamaan upeita efektejä painotuotteisiin.

Uusien lisävärien ansiosta Eräsalon Kirjapaino pystyy tekemään esimerkiksi metalloituja sävyjä digipainotekniikalla.

Kumppanuus

– Docuksen ammattitaito digitaalisessa painamisessa on erittäin vahvaa ja sitoutuminen ainutlaatuista. Docuksen ratkaisuehdotus yhdessä Heidelbergin ohjelmistojen kanssa täyttivät parhaiten vaatimuksemme. Laite- ja ratkaisuesitykset Docuksen showroomissa vakuuttivat meidät – niin osaamisen kuin laadun osalta. Lähdemme hakemaan markkinoilta kasvua uusien näyttävien ja innovatiivisten tuotteiden avulla, kertoo Markku Rönkä.

Efektit ja personointi

– Erilaiset efektit ja tehostevärit ovat painotuotteissa nykyaikaa. Uusilla laitteilla voimme tuottaa helposti ja kustannustehokkaasti metallinhohtoisia painotuotteita kullan ja hopean eri sävyissä.Ja kirkkaan värin avulla saamme puolestaan tehtyä painotuotteeseen lisää arvokkuutta ja kiiltoa, Rönkä iloitsee.

Painotuotteiden personoinnilla herätetään parhaiten vastaanottajan huomio – olipa kyseessä personoitu kirjekuori tai kohdennettu viesti – vastaanottajan huomioarvo kasvaa ja hän kokee olevansa tärkeä.

Modernilla digipainotekniikalla voidaan tehdä monenlaisia painotuotteita joustavasti ja tehokkaasti.

Ympäristöystävällisyys tuo mahdollisuuksia kasvuun

– Olemme panostaneet ympäristöasioihin järjestelmällisesti ja olemme sitoutuneet vastuulliseen ympäristönsuojeluun – meillä on valmiudet ISO 14000 -ympäristöjärjestelmän edellyttämään toimintaan.

– Huomioimme ympäristöasiat myös esimerkiksi kouluttamalla henkilökuntaamme, toimittamalla jätteet asianmukaiseen jälkikäsittelyyn ja vähentämällä käytettyjen kemikaalien määrää. Käytämme liuotinvapaita painovärejä ja pesuaineita. Uudet digipainokoneemme ovat Energy Star -sertifoituja ja painovärit elintarvikehyväksyttyjä. Uusi värijauheteknologia mahdollistaa näin erilaisten elintarvikkeissa käytettyjen etikettien ja pakkausten painamisen digitaalisesti, kertoo toimitusjohtaja Rönkä lopuksi.

Ricohin painoteknologiaan pohjautuva Heidelberg Versafire EP tulostaa jopa 135 A4-pintaa minuutissa.


Haluatko kuulla lisää?

Docus Oy: Petri Viitala, p. 045 773 10669
Heidelberg: Jarmo Nikkari, p. 040 503 5425

 

Katso yrityksen Docus estradisivu
Share: