Omissa käsissä

14.10.2019 16:32Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Ricoh Finland Oy:lle tehty maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Ricohin Lassi Simojoki (vas.) ja Joonas Kaminen esittelivät Fespa 2019 -messuilla yhtiön vahvaa tulemista suurkuvamarkkinaan. Esillä oli muun muassa uusi LED UV -tasotulostin Pro TF6250.

Ricoh on pitkään toimittanut alan laadukkaimpia tulostuspäitä suurkuvatulostimiin. Nyt se on valjastanut teknologiansa omiin laitteisiin.

Yhtiö esitteli tämän vuoden Fespa-messuilla sekä uuden Pro TF6250 -tasotulostimen että Pro L5100 -lateksitulostimen. Tuoreet uutuudet ovat nyt myynnissä myös Suomessa. Haastattelussa Ricoh Finland Oy:n business manager Lassi Simojoki.

Ricohilla on omaa teknologiaa niin tulostuspäissä, väreissä kuin raudassa. Ovatko uudet suurkuvatulostimet (latex ja taso) kokonaan omaa tuotantoa?
– Ricohilla todellakin on pitkä historia inkjet-teknologian parissa. Yli 30 vuotta ja yli 200 patenttia alalla kertovat jo paljon. On tunnettu fakta, että Ricohin valmistamat tulostuspäät ovat yksiä alan laadukkaimmista ja useiden eri valmistajien käyttämiä omissa laitteissaan. Ricohilla löytyy korkeaa osaamista värien, tulostuspäiden, raudan sekä ohjelmistojen valmistuksesta ja nyt tämä osaaminen on yhdistetty täysin itse valmistamiemme suurkuvatulostimien sarjassa.

LED UV -tasotulostin Pro TF6250 lanseerattiin Fespa-messuilla keväällä 2019. Ovatko toimitukset Eurooppaan jo alkaneet?
– Kyllä, ensimmäiset laitteet ovat olleet jo tuotantokäytössä hyvän aikaa. Tasotulostimiemme suurempipöytäistä malliakin (T7210), joka perustuu samalle teknologialle, on asennettu Euroopassa tyytyväisille asiakkaille kohta jo 30 kpl.

Kenelle suuntaatte uutta tasotulostinta?
– Tasotulostimemme on suunniteltu tuottamaan korkeaa laatua laajalle materiaalivalikoimalle kustannustehokkuus huomioiden. Väriaineiden erinomainen kiinnittyvyys laajan värigamutin kanssa takaa korkean laadun erittäin monipuoliseen tuotantoon. Laitteiden suunnittelussa on huomioitu myös sisustustuotteiden valmistajat, joille 110 mm maksimi materiaalipaksuus mahdollistaa hyvin laajan sovellusvalikoiman.

Ricoh Pro TF6250 -suurkuvakuvatulostimen tuottavuus ja ominaisuudet huomioiden
hintataso on Ricohin mukaan poikkeuksellinen luokassaan.

Miten helpotatte uusia asiakkaitanne ryhtymään suurkuvatulostajiksi?
– On totta, että useille graafisen puolen toimijoille suurkuvatulostamisen maailma on vieras. Pelkkä teknologia ei tuo kokonaisratkaisua liiketoiminnassa menestymiseen. Ricohin asiantuntijoilta on mahdollisuus saada laaja-alaisesti tukea ja konsultointia myös liiketoiminnan muille osa-alueille aina tuotehinnoittelusta, materiaalivalikoimiin sekä sovellusten käytännön toteuttamiseen. Kaikkea ei siis tarvitse opetella erehdyksen ja onnistumisen kautta, sillä suurkuvatiimimme on asiakkaan tukena.

Onko teidän huolto koulutettu suurkuvakoneiden huoltamiseen? 
– Kyllä on, huoltoteknikkomme omaavat jo entuudestaan kokemusta suurkuvakoneiden huoltamisesta ja olemme sitoutuneet vahvaan huolto-organisaatioon myös tällä segmentillä.

Tasotulostimessa käytetään uutta entistä laajemman väriavaruuden tarjoavaa väripakettia. Mitä tämä tarkoittaa?
– Tasotulostimillemme löytyy kolmea väripakettia, jokainen omiin käyttötarkoituksiinsa. Industrial Ink omaa korkeat kiinnittymisominaisuudet yhdistettynä vahvoihin jousto-ominaisuuksiin. Versatile Inkissä on edellisten ominaisuuksien lisäksi erittäin laaja värigamut, kun puolestaan kustannustehokas Sign&Graphics Ink on varustettu erittäin laajalla värigamutilla ja hyvällä kiinnittyvyydellä ja erinomaisilla jousto-ominaisuuksilla. Asiakas voi valita tuotantoonsa parhaiten soveltuvan väriaineen.

Olette kertoneet tasotulostimen olevan kustannustehokas ratkaisu. Millaisesta hintatasosta puhutaan?
– Tasotulostimiemme tuottavuus ja ominaisuudet huomioiden hintataso on poikkeuksellinen luokassaan. Molempien mallien (TF6250 & T7210) hintataso sijoittuu 100 000–200 000 euron välimaastoon. Luonnollisesti lopullinen hinta määräytyy mallin sekä varustelun mukaan.

Ricoh lanseerasi tänä vuonna myös monia kiinnostavan latex-rullatulostimen L5160. Onko se jo myynnissä?
– Kyllä. Odotamme juuri demolaitetta saapuvaksi Ricoh Finland Oy:n tiloihin Espooseen ja tuote-esittelyt käynnistetään mahdollisimman pian laitteen saapumisen jälkeen.

Ricohilla on jo aiemminkin ollut lateksitulostin myynnissä. Onko uusi malli sen peruja vai kokonaan uusittu?
– Uusi Ricoh Pro L5100 –mallisarja on täysin uusi – suunniteltu ja valmistettu Ricohin toimesta.

Mikä erottaa sen suosituista HP:n lateksikoneista?
– Markkinassa erinomaisesti menestyneeseen HP:n lateksiteknologiaan nähden merkittävin eroavaisuus löytyy tulostuspääteknologiasta. Ricohin laitteissa käytetään Ricohin Piezo-teknologiaan perustuvia tulospäitä, jotka kykenevät tuottamaan vaihtuvaa pisarakokoa alhaisella lämpötilalla. Laitteen käyttäjälle tämä mahdollistaa laajemman materiaalivalikoiman lämmölle aroissa materiaaleissa, kuten ohuet muovimateriaalit sekä kustannustehokkuutta alalla aina merkittävässä roolissa toimiviin värikustannuksiin.

Ricoh Pro L5160 -lateksitulostimen huippunopeus on 46,7 neliömetriä tunnissa.

Koeaja uudet suurkuvatulostimemme. Varaa henkilökohtainen esittelyaika:
Henna Perkinen, puh. 040 586 9070 TAI Joonas Kaminen, puh. 040 589 0403

Ricoh

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: