Kartonkipakkaus suojaa ja kiertää hyvin

19.5.2020 11:35Uutiset » Pakkaukset
Uudessa ruokapakkauksessa on sisäpakkaus muovista ja ulkokuori kartongista. Kuva: Coveris.

Coveris on kehittänyt innovatiivisen “Bag-in-Bag” -ratkaisun ruokapakkauksiin. Uusi patentoitu pakkaus yhdistää hyvin suojaavan joustavan muovipakkauksen ja kartonkipakkauksen. Kuluttajan on helppo erottaa materiaalit toisistaan kierrätykseen.

Sisäkerroksena oleva muovilaminaatti tarjoaa elintarvikkeille vahvat suojausominaisuudet. Kartonkiseen ulkokuoreen voidaan painaa hyvällä resoluutiolla flekso- ja offsettekniikalla. Lopputulos on Coveriksen mukaan sekä näyttävä että ympäristöystävällinen. Uusi pakkausratkaisu on saatavilla eri kokoina.

Käytön jälkeen kuluttaja voi helposti erottaa materiaalit toisistaan käyttämällä pakkauksessa selvästi näkyvää repäisynauhaa. Kierrätysmahdollisuus on siten myös hyvin näkyvillä kuluttajalle.

– Tämä vastuullinen pakkaus on kuluttajaystävällinen konsepti, jossa säilytetään muovipakkauksen edut samalla kun kierrätys on helppoa. Olemme testanneet pakkausta helppokäyttöisyyden ja kierrätettävyyden suhteen ja voimme nyt tarjota tätä innovaatiota markkinoille, sanoo Eric Valette, Head of R&D Flexibles, Coveris.

Share: