Etikettien painamisessa piikki maaliskuussa

17.6.2020 08:26Uutiset » Pakkaukset
Etiketit ovat elintarvikealan ja lääkealan kriittisiä tuotannon komponentteja. Kuva: Konica Minolta.

Elintarviketeollisuuden ja terveydenhoitotuotteiden tuotanto on jopa kasvanut koronakriisin aikana Euroopassa. Näiden tuotteiden pakkauksissa tarvitaan paljon etikettejä, joiden tuotannossa näkyy selvä kysyntäpiikki maaliskuussa. Konica Minoltan AccurioLabel-painokoneilla tehtiin 150 % enemmän etikettejä maaliskuussa 2020 verrattuna edelliseen kuukauteen.

Digipainokoneilla on voitu tuottaa tehokkaasti pieniäkin etikettisarjoja. Konica Minoltan tekemän selvityksen mukaan tuotantomäärien nousu on näkynyt selvästi painokoneilla tuotetuissa sivumäärissä. Euroopassa on noin 200 AccurioLabel-etikettipainokonetta. Esimerkiksi brittiläinen Soabar on kolminkertaistanut etikettien tuotantonsa tänä vuonna kahdella AccurioLabel-painokoneellaan.

Etikettien merkitys kriittisten toimialojen tuotannossa on ymmärretty koronakriisissä entistä paremmin. Euroopan etikettituottajien järjestön Finatin mukaan itsekiinnittyvät etiketit ja kapean radan pakkaustuotteet ovat elintarvikealan ja lääkealan kriittisiä tuotannon komponentteja.

Konica Minoltan mukaan etikettien tuotannossa tarvittavien tarvikkeiden kuten toonereiden tuotanto on yrityksessä vakautettu jo toukokuussa, sekä Kiinassa että Euroopassa. Asiakkaiden kysyntään pystytään vastaamaan hyvin.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: