Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Granon toimitusjohtaja vaihtuu

4.11.2021 11:53Uutiset » Toimiala
Pekka Mettälä tuli Granon toimitusjohtajaksi syyskuussa 2019. Kuva: Grano.

Panostajan sijoituskohteen Granon hallitus ja toimitusjohtaja Pekka Mettälä ovat yhteisymmärryksessä sopineet, että Mettälä jättää Granon toimitusjohtajan tehtävät. Yhtiön hallitus on nimittänyt varatoimitusjohtaja Kimmo Kolarin yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi ja käynnistänyt uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

– Haluan kiittää Pekkaa koko hallituksen puolesta hänen erittäin arvokkaasta panoksestaan Granon hyväksi. Pekan johdolla yhtiö on terävöittänyt strategiaansa, käynnistänyt muutoksen kohti kokonaisvaltaista palveluyhtiötä sekä panostanut vahvasti asiakaskokemukseen ja ihmiskeskeiseen kulttuuriin. Näiden ansiosta Granon kehityksen seuraavat askeleet voidaan rakentaa vahvalle pohjalle ja toivotan Pekalle kaikkea hyvää tulevaan, sanoo Granon hallituksen puheenjohtaja Tapio Tommila.

Pekka Mettälä tuli Granon toimitusjohtajaksi syyskuussa 2019. Hän oli aikaisemmin toiminut F-Secure Oyj:n palveluksessa niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä johtotehtävissä ja uuteen tehtävään hän siirtyi MPY Palvelut Oyj:n toimitusjohtajan paikalta.

Keväällä 2020 alkanut koronapandemia oli raskasta aikaa Granolle, ja yritys turvautui henkilökunnan vaihtelevan pituisiin lomautuksiin. Tänä vuonna Grano on viimeisellä kvartaalilla (5-7/21) saanut jo liikevaihdon kasvuun ja tulos on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksen 9 kuukauden liikevaihto oli 79,3 milj. euroa.

Mettälä on aiemmin Linkedin-päivityksessään puhunut avoimesti tehtävänsä raskaudesta ja loman tarpeesta. Hän viittaa uupumukseen myös eroon liittyvässä päivityksessään.

– Sovimme tänään, että jätän Granon toimarin tehtävät. Olen tosi kiitollinen kaikesta, mitä se opetti ja mitä saatiin yhdessä aikaan. Sen verran se vei kuitenkin mehut, että lepäilen ainakin loppuvuoden, Mettälä kertoo.

Reino Lantto

Array
Share: