Grano aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

6.9.2017 09:19Uutiset » Toimiala
Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara (vas.) ja Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen tekivät yrityskaupat elokuussa.

Suuria yritysostoja tehnyt Grano-konserni aloittaa 6.9. yhteistoimintaneuvottelut. Ne koskevat tiedotteen mukaan kaikkia konsernin toimintoja ja saattavat johtaa 150 henkilön lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen.

Neuvotteluista tiedotti Panostaja Oyj, joka on Granon pääomistaja. Alustavan arvion mukaan suunnitellut uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa enintään 150 henkilön lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen. Neuvottelujen kohteena ovat myös työtehtävien muutokset. Mikäli toimenpiteisiin ryhdytään, pyritään ne toteuttamaan viimeistään 31.3.2018 mennessä.

Toimintojen uudelleenjärjestelyjä Grano perustelee vuoden 2017 aikana tehdyillä useilla yrityskaupoilla. Niillä on tavoiteltu laajempaa palvelutarjoamaa, synergiaetuja, kustannustehokkuutta sekä suurempia volyymeja. Yrityskauppojen vaikutusten lisäksi Grano-konsernilla on tarve jatkuvasti parantaa kilpailukykyään ja kehittää toimintojaan alati muuttuvassa markkinassa.

Viimeisin Granon suurista kaupoista oli Lönnberg Painot Oy:n osto. Granon ja Lönnbergin yhdistyminen synnyttää lähes 150 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän ja yli 1 000 henkilöä työllistävän yhtiön.

Multiprint ja Grano yhdistyivät vuonna 2015. Sen jälkeen Grano on tehnyt suuria yritysostoja nopeaan tahtiin. Viime vuonna Grano osti painotalo Framin ja tänä vuonna on hankittu myös Brand Factory, Finepress ja Neon 2. Lönnbergistä tuli vuonna 2016 Keski-Pohjanmaan Kirjapainon tytäryhtiö. Helmikuussa Lönnberg osti pakkauspainaja Keilin.

Share: