Condé Nast asetti vastuullisuustavoitteet

25.5.2020 09:22Uutiset » Pakkaukset
Mediaryhmän kustantamia aikakauslehtiä ovat mm. Vogue, Vanity Fair, GQ ja House & Garden. Kuva: Condé Nast.

Myös aikakauslehtien kustantajat pyrkivät tekemään toiminnastaan entistä vastuullisempaa. Suuri amerikkalainen kustantaja Condé Nast aikoo siirtyä sataprosenttisesti sertifioidun paperin käyttöön ensi vuonna ja lopettaa kertakäyttöisten pakkausten käytön vuoteen 2025 mennessä.

Mediaryhmän kustantamia aikakauslehtiä ovat mm. Vogue, Vanity Fair, GQ ja House & Garden. Condé Nast on tehnyt maailmanlaajuisen kartoituksen hiilijalanjäljestään ja asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali yritys vuoteen 2030 mennessä. Yritys aikoo myös olla yksi ensimmäisistä kustantajista, joka alkaa kartoittaa digitaalisen arvoketjunsa ympäristövaikutuksia.

Yrityksen ensimmäisenä tavoitteena on siirtyä entistä vastuullisempien materiaalien käyttöön tuotantoprosessissaan. Sertifioidun paperin lisäksi aiotaan käyttää lehtien postituksessa yhä enemmän paperikääreitä muovikääreiden sijaan. Enemmän aiotaan käyttää myös kirjekuoria, kierrätysmuovia ja biomuovia.

Vuonna 2018 yritys käytti lehdissään 35 000 tonnia paperia, josta 96 % olisi kokonaan PEFC tai FSC -sertifioitua. Kertakäyttöistä muovia kului 440 tonnia aikakauslehtien pakkaamiseen.

Share: