Bookwell Digital hakee pääomaa joukkorahoituksella

15.11.2017 18:19Uutiset » Toimiala
Kuva: Bookwell Digital.

Bookwell Digital Oy on graafisen alan uranuurtaja Suomessa täysin digitaalisella kirjalinjallaan. Aivan uutta on myös se, että yritys haluaa korottaa osakepääomaansa vähintään 980 000 euron osakeannilla, joka on käynnissä joukkorahoituspalvelu Invesdorin kautta.

Yritys hakee maksimissaan joukkorahoitusta noin 2,5 miljoonaa euroa, joka olisi 28,29 % osakepääomasta. Minimitavoitteesta oli 15.11. koossa 30 %, ja sijoittajia oli 8.

Bookwell Digitalin perustaja ja omistajat ovat sijoittaneet yhtiöön yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Ensimmäisillä rahoituskierroksilla yhtiö on kerännyt yhteensä noin 6 miljoonan euron rahoituspaketin ulkopuolisilta rahoittajilta. Yrityksen liiketoimintaan ja kasvupotentiaaliin ovat uskoneet tarkkojen selvitysten pohjalta Nordea Pankki, Fennia, Finnvera, ELY-keskus ja Tekes.

Yritys markkinoi antiaan sijoittajille mm. HS:n verkkosivuilla bannerimainoksella. Perinteisen kirjan aika ei ole yrityksen mukaan ohi, vaan painettujen kirjojen volyymit ovat alkaneet kasvaa monissa maissa. Kirjojen digipainamisella on hyvä markkinanäkymä, ja Suomessa koko kirjamarkkinan koon arvioidaan olevan noin 300 miljoonaa euroa. Suurin osa kirjoista painetaan nyt Suomen ulkopuolella.

Bookwell Digital uskoo tuovansa uudella teknologiallaan vahvassa laskussa olevaa tuotantoa takaisin Suomeen. Kotimaassa yritys arvioi myyntinsä kasvavan noin 5 miljoonaan euroon vuoteen 2020 mennessä. Kilpailukyky uudella teknologialla mahdollistaa vahvan markkina-aseman haltuunoton kaikissa Pohjoismaissa. Yhteensä yritys tavoittelee 20–25 miljoonan euron markkinaosuutta Skandinaviassa vuoteen 2020 mennessä.

Reino Lantto

Share: