Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Rovaniemi on Coca-Colan joulukampanjan näyttämö

2.11.2023Uutiset
Coca-Colan kansainvälisen joulumainoksen ennakkojulkistus tapahtui Rovaniemellä 1.11. Tutun teipatun rekan lisäksi paikalle on tehty printtirekvisiittaa ja iso digitaalinen näyttö. Kuva: Jaakko Posti.

Coca-Colan kansainvälinen joulukampanja lanseerataan ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa tai Pohjoismaassa. Tämän historiallisen tapahtuman myötä yli 100 kansainvälisen median, vaikuttajayhteisön ja Coca-Colan ylimmän johdon edustajaa eri puolilta maailmaa saapuu Suomen Lappiin useamman päivän tapahtumaan. Tapahtuman keskiössä on Coca-Colan tämän vuoden joulumainoksen sekä mm. nykyteknologiaa hyödyntävien ennen näkemättömien joulukampanjaelementtien julkistaminen. Tapahtuma striimataan eri puolille maailmaa.

Suomen Coca-Cola oli mukana käynnistämässä keskusteluja Visit Rovaniemen ja Coca-Colan kansainvälisen organisaation kanssa. Heti ensimmäisessä palaverissa kävi ilmi, että Joulupukin Pajakylän aitouteen, ihmisten huomioimiseen ja hyvään tahtoon perustuvat arvot sopivat erinomaisesti yhteen Coca-Colan joulun arvojen kanssa.

– Rovaniemen, Joulupukin virallisen kotikaupungin arvomaailma, aito välittäminen ja joulun taika sopivat täydellisesti Coca-Colan kampanjan ytimeen. Olemme ylpeitä, että Coca-Cola on valinnut tapahtumapaikakseen Napapiirin. Visit Rovaniemi on onnistunut pitkäjänteisellä työllä luomaan yhdessä yritysverkostojen kanssa kansainvälisesti tunnistettavan arktisen matkakohteen, joka sopii maailmanluokan tapahtumien keskipisteeksi, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoo.

Coca-Colalla on erityinen suhde Suomeen, sillä kuuluisalla mainostaitelija Haddon Sundblomilla on juuret Suomen Ahvenanmaalla. Haddonin isä Carl Wilhelm syntyi Föglön saarella 1845. Perhe asui myöhemmin Maarianhaminassa. Koska olot Ahvenanmaalla olivat ankarat ja elannon hankkiminen oli niukkaa, päätti Carl Wilhelm lähteä 37-vuotiaana vuonna 1882 Amerikkaan etsimään parempaa elämää. Amerikassa Carl Wilhelm avioitui ruotsalaissyntyisen Karin Anderssonin kanssa. Heidän nuorin kolmesta pojastaan syntyi vuonna 1899 ja sai nimen Haddon Hubert Sundblom.

– On vaikea kuvitella parempaa paikkaa Coca-Colan joulukampanjan lanseeraukselle kuin Joulupukin Pajakylä, toteaa Théa Natri Suomen Coca-Colalta.
– Kansainvälinen yleisömme kokoontuu nyt paikkaan, missä Joulupukin sanotaan asuvan – ja toisaalta maahan, josta Haddon Sundblomin isän juuret ovat. Tämä ei ole vain jännittävä ympäristö julkistaa kansainvälinen kampanjamme vaan myös ainutlaatuinen ja ikimuistoinen paikka kutsua Coca-Colan ystäviä eri puolilta maailmaa kokemaan joulun taikaa.

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri ja Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Kuva: Jaakko Posti

Tapahtuman aikana kutsuvieraille ja medialle esitetään ensimmäistä kertaa Coca-Colan tämänvuotinen joulufilmi ja paljastetaan mm. kuinka tekoälyä on hyödynnetty joulukampanjassa ja sukelletaan syvälle Coca-Colan ja joulun yhteiseen historiaan. Tapahtumaan saapuu Coca-Colan kansainvälisiä huippuasiantuntijoita ja johtoa mm. Pohjois-Amerikasta, Irlannista ja Dubaista. Kansainväliset kutsuvieraat pääsevät myös tutustumaan tämän vuoden joulukampanjan teemaan erilaisten Lapissa järjestettävien aktiviteettien avulla.

Vuosittain lähes sadassa maassa nähtävän Coca-Colan kansainvälisen joulumainos julkistettiin ennakkoon kutsuvieraille Rovaniemellä 1.11. järjestetyssä tilaisuudessa. Mainoksen virallinen maailman ensi-ilta on 3.11.

Array
Share: