Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperipohjainen läpipainopakkaus pillereihin

2.8.2021 09:11Uutiset » Pakkaukset
Huhtamäen uusi Push Tab -tablettipakkaus on ensimmäinen paperipohjainen läpipainopakkaus lääkkeille. Kuva: Huhtamäki.

Huhtamäki on tehnyt uuden aluevaltauksen lanseeraamalla ensimmäisenä paperipohjaisen läpipainopakkauksen lääkeaineille. Pakkaus on tehty FSC-sertifioidusta paperista ja sillä voidaan korvata ympäristöystävällisesti nykyisin yleisesti käytetyt PVC-muovista tai alumiinista valmistettavat pakkaukset.

Uusi Push Tab -tablettipakkaus tuodaan markkinoille yhdessä Syntagon-yrityksen kanssa. Syntagon toimittaa pakkauslinjoja, joilla näitä pakkauksia tehdään.

Pakkauksen materiaalista on 75 % paperia, johon on yhdistetty suojakerroksia. Pakkaus tarjoaa Huhtamäen mukaan saman turvallisuuden, toiminallisuuden ja suojaominaisuudet kuin mono-PVC-pakkaukset. Lääkkeen käyttäjä voi myös ottaa pillerin pakkauksesta helposti vahingoittamatta sitä.

Saksalainen German Packaging Institute myönsi 27.7.2021 tälle pakkaukselle kestävään kehityksen liittyvän German Packaging Award -palkinnon.

Huhtamäki on kesällä julkistanut muitakin uusia ympäristöystävällisiä tuotteita. Yritys
lanseeraa Euroopan markkinoille Futuron, ensimmäisen muovittoman pakkauksen keitetyille, värikkäille kananmunille. Tämä innovaatio on erityisen tärkeä Saksan markkinalla, jossa kovaksikeitetyt kananmunat, ”Bunte Eier”, ovat suosittu välipala ja osa lounasta tai päivällistä. Keitettyjä munia myydään Saksassa yli 80 miljoonaa pakkausta vuosittain. Tällä hetkellä kovaksikeitetyt munat pakataan ja myydään supermarketeissa yleisesti muovipakkauksissa.

Huhtamäki on myös lanseerannut uuden sukupolven tuubilaminaaatteja yhdessä LyondellBasell, Plastuni Lisses (Groupe Somater) ja Groupe Rocher -yritysten kanssa. Uusi laminaatti sisältää yli 40 % kierrätysmuovimateriaalia. Laminaatti soveltuu erityisesti kosmetiikan ja hygieniatuotteiden sekä elintarvikkeiden pakkauksiin.

Reino Lantto

Huhtamäki lanseeraa Euroopan markkinoille Futuron, ensimmäisen 100-prosenttisesti muovittoman kananmunapakkauksen keitetyille värikkäille munille. Kuva: Huhtamäki.
Share: