Canonilta kaksi uutta suurkuvatulostinta

21.4.2011 09:43Uutiset » Laitteet

Canon imagePROGRAF iPF8300S

Canon tuo markkinoille kaksi nopeaa suurkuvaväritulostinta, 24 tuuman imagePROGRAF iPF6300S- ja 44 tuuman imagePROGRAF iPF8300S -mallit. Niissä käytetään kahdeksan LUCIA EX -pigmenttimusteen järjestelmää, joka tuottaa erinomaisen kuvanlaadun. Laatunsa, tuottavuutensa ja kustannustehokkuutensa ansiosta laitteet ovat omiaan tuotanto-, vedostus- ja valokuvatulostusalan palveluyrityksille sekä yritysten sisäiseen käyttöön.

iPF6300S ja iPF8300S täydentävät Canonin 24 ja 44 tuuman suurkuvatulostinmallistoa, johon kuuluvat myös iPF6300, iPF6350, iPF8300 ja iPF8000S. Uudet mallit toistavat mustan erinomaisesti ja tuottavat laajan väriavaruuden. Tulosteiden naarmuuntumisenkesto on saanut tunnustusta jo edeltäjämalleissa iPF6300, iPF6350 ja iPF8300.

Suuttimissa uudenlainen peilaava rakenne

Tuottavuutta on parannettu suutinten uuden peilaavan rakenteen avulla. Tulostus nopeassa tilassa on jopa kaksinkertainen vakiotilaan verrattuna, eikä laadusta ole kuitenkaan tingitty. Ominaisuudesta on hyötyä etenkin julisteiden ja myynninedistämismateriaalien kohdalla, kun tuotantoajoissa ei ole jouston varaa.

Tulostimissa on vedostus-, kuvatulostus- ja säästötilat, joista käyttäjät voivat valita kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivimman laadun. Vedostustila tuottaa tarkinta tulostuslaatua, joten se sopii hyvin tarkkuutta vaativien värivedosten tuottamiseen. Kuvatila sopii tarkkaa kuvaa ja grafiikkaa edellyttäviin tulostustöihin kuitenkaan nopeudesta tinkimättä. Säästötila vähentää musteenkulutusta lähes 50 prosentilla. Se sopii esimerkiksi yritysten sisäiseen käyttöön tarkoitettujen julisteiden tuottamiseen tai layout-vedostukseen asettelun esitarkistuksia varten.

Uudet mallit sopivat yhteen yleisimpien RIP-ohjelmistojen kanssa (mm. Onyx, CGS, EFI, Ergosoft, GMG, Four Pees, Caldera, ColorGATE), joten ne on helppo integroida olemassa oleviin työnkulkuprosesseihin. Kummassakin mallissa on kiinteä 160 Gt:n kiintolevy, jolle voidaan tallentaa suuria tulostustöitä. Niihin pääsee edelleen tarvittaessa helposti käsiksi laitteen selkeän LCD-näytön avulla. Tuottavuutta parantaa myös Gigabit Ethernet -yhteensopivuus, joka mahdollistaa nopean tiedonsiirron myös paljon dataa sisältäviä tiedostoja ja suuria tulostusmääriä käsiteltäessä.

Molemmat mallit ovat helppokäyttöisiä, joten muidenkin kuin graafisen alan ammattilaisten on helppo käyttää niitä esimerkiksi julisteiden sekä markkinointi- ja myynninedistämismateriaalin tuotantoon. Tulostinajuri voidaan mukauttaa käyttäjän tarpeiden mukaiseksi, ja tulostusta voidaan hallita tulostimen etuosassa olevan selkeän LCD-näytön avulla. Tulostimien mukana toimitetaan Canonin plug-in Microsoft Office -sovelluksille sekä PosterArtist LT -ohjelma. PosterArtist-ohjelman avulla ulkoasun suunnitteluun perehtymättömätkin käyttäjät voivat luoda ammattimaisen näköisiä julisteita, esitysmateriaalia, erilaisia kaavioita ja muita suurikokoisia näyttäviä tulosteita. Uusi PosterArtist-ohjelman laajempi täysversio on myös hankittavissa erikseen. Windows XP-, Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä tukevassa sovelluksessa on uutta kuvamateriaalia, ja sitä voidaan käyttää myös muiden Canon-tulostimien kanssa. Canonin plug-in Adobe Photoshop -ohjelmalle mahdollistaa Photoshopissa muokattujen kuvien tulostamisen, mikä helpottaa suunnittelijoiden ja valokuvaajien työtä.

Reaaliaikaista kustannusseurantaa

Kustannuslaskentatoiminto laskee tulostettujen sivujen määrän ja niistä koituneet kulut. Näin käyttäjä voi seurata tulostuskustannuksia reaaliaikaisesti sekä seurata ja hallita materiaalinkäyttöään. Tuottavuutta parantavat myös uudet automaattiset hälytystoiminnot. iPF8300S antaa äänimerkin, kun mustesäiliö täytyy vaihtaa. Molemmissa malleissa vaihto voidaan tehdä tulostusta keskeyttämättä. Käyttäjä voi myös saada sähköpostiin ilmoituksen työn valmistumisesta tai esimerkiksi materiaalin tai musteen lisäämistarpeesta.

– iPF6300S ja iPF8300S ovat monipuolisia ratkaisuja, ja niiden avulla on helppo tuottaa laadukkaita vedoksia, valokuvia, julisteita ja myynninedistämismateriaalia. Uusien mallien avulla Canon kasvattaa suurkuvatulostuksen markkinaosuuttaan ja hyödyntää yritysten sisäisten suurkuvatulostustarpeiden kasvun tarjoamia mahdollisuuksia, toteaa ammattitulostusratkaisujen tuotemarkkinointipäällikkö Jouni Lakka.

Canonin imagePROGRAF iPF6300S ja iPF8300S tulevat myyntiin huhtikuussa 2011.

Share: