Kyrö Distillery menestyy juomilla ja pakkauksilla

20.8.2020 20:53Uutiset » Pakkaukset
Kyrö Distillery on kehittänyt kuljetuspakkauksia yhteistyössä DS Smithin kanssa. Kuvat: DS Smith ja Kyrö Distillery Company /Veera Kallio, Kimmo Makkonen.

Pohjanmaalla Napuen kylässä toimiva Kyrö Distillery on kehittänyt menestyviä tuotteita ja panostanut myös niiden markkinointiin. Tuotteisiin liittyvät hyvät tarinat ja pakkaukset erottuvat hyvin selkeän ulkoasun vuoksi. Pakkausten yhtenäistä muotokieltä on hyödynnetty myös Kyrön käsidesin myynnissä.

Kyro Distillery on tiettävästi maailman ainut, pelkästään rukiita käyttävä tislaamo. Yrityksen Napue Gin (nykyinen Kyrö Gin) valittiin 2015 maailman parhaaksi giniksi Gin and Tonic -drinkkiin. Nyt yritys panostaa myös viskin tuotantoon, ja tämän vuoden alussa valmistui uusi viskitislaamo.

Yritys panostaa myös kestävään kehitykseen ja esimerkiksi hyödyntää tuotannon sivuvirrat. Varsinaista jätettä ei synny tuotantoprosessissa lainkaan.

Ekologisuutta mietitään erityisesti myös pakkausmateriaaleissa. Muovin välttäminen ja minimointi on yksi tärkeimmistä asioista, toinen on pakkauskokojen optimointi.

– Meille on tärkeää, että pakkaus veisi mahdollisimman vähän tilaa. Ensinnäkin siksi, ettemme halua kuljettaa ilmaa ympäri maailmaa ja toiseksi siksi, että toimimme täällä meijerin vanhoissa ahtaissa tiloissa, kertoo tuotantojohtaja Jani Kujala.

Kyrö Distillery on valinnut pakkausalan kumppanikseen DS Smithin, jonka kanssa on kehitetty yhdessä mahdollisimman ekologisia kuljetuspakkauksia. Tuotteista Napue eli Kyrö Gin-, Kyrö Dairy Cream ja Kyrö Dark Gin -pullot kulkevat jo maailmalle DS Smithin laatikoissa.

– Yhteistyön myötä olemme vaihtaneet B-aaltoiset pakkaukset DS Smithin kehittämiin R-aaltoisiin laatikkoihin, jotka menevät pienempään tilaan, mutta ovat jäykkyydeltään yhtä hyviä. Meille räätälöity ristikkolaatikko on ollut teknisesti hieman haastava, mutta lopputulos on erittäin hyvin toimiva ja laadukas. Kujala sanoo.

Reino Lantto

Viskille tehdään oma hieno kuljetuspakkaus ja R-aaltoinen ginilaatikko toimii siinä hyvänä mallina, kertoo tuotantojohtaja Jani Kujala.
Share: