Amerplast investoi uuteen fleksopainokoneeseen

17.8.2016 08:00Uutiset » Toimiala
Bobst esitteli 20SIX CS -fleksopainokonetta Bielefeldissä Saksassa 2015.
Bobst esitteli 20SIX CS -fleksopainokonetta Bielefeldissä 2015.

Amerplast jatkaa investointiohjelmaansa ostamalla uusinta tekniikkaa edustavan kymmenvärisen Bobst 20SIX CS -fleksopainokoneen Tampereen tehtaalleen.

Investointi on jatkoa vuonna 2015 Puolan Grodzisk Mazowieckin tehtaalle asennetulle modernille Miraflex AM fleksopainokoneelle.

Uuden, monipuolisen ja laadukkaan 10-väripainokoneen toimittaa Bobst Bielefeld GmbH, ja se tulee olemaan kaupallisessa käytössä huhtikuussa 2017. Investoinnin jälkeen Amerplastin painokapasiteetti tulee olemaan 580 miljoonaa metriä vuodessa.

“Lisäämme painatuskapasiteettiamme asiakkaidemme kysynnän mukaisesti ja haluamme olla alan edelläkävijä painolaadussa, asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin vastaamisessa sekä materiaalitehokkuudessa. Yhdessä tämän uuden ja viime vuonna Puolaan tehdyn investoinnin kanssa olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti näiden tavoitteiden saavuttamista”, sanoo Borge Kvamme, Amerplastin toimitusjohtaja.

Investointi lisää Amerplastin kilpailukykyä Euroopan markkinoilla.

” Bobst 20SIX CS -väripainokone varustettuna smartGPS ajonvaihtoteknologialla on erittäin hyvä lisä tuoteportfolioomme. Painokone edustaa uusinta fleksopainoteknologiaa, ja se on suunniteltu tuottamaan huippulaadukasta painojälkeä tehokkaasti ja helppokäyttöisesti”, kertoo Amerplast Oy:n toimitusjohtaja Reima Kerttula.

Kerttulan mukaan uusi kone parantaa tehtaan painatusprosessin materiaali- ja energiatehokkuutta sekä pienentää päästöjä.

Amerplast on yksi Euroopan suurimmista fleksopainajista ja pussien valmistajista. Yhtiö tuottaa korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. Tampereen tehdas on ollut toiminnassa vuodesta 1964, ja siitä on vuosien aikana tullut yksi Suomen suurimmista fleksopainotaloista.

Share: